Ülke olarak standartını yakalayamadığımız hiçbir işte maalesef başarılı olamıyoruz. Günlük veya kısa süreli yaptığımız planlamaların sonucu hep hüsran.

Ülkemizde futbolda yakalayamadığımız başarının temel sebebi sistemsizlik. Almanya örneğini sürekli veriyoruz belki ama adamlar teşhis ve tedaviyi çok iyi yaparak ülkelerini futbolda zirveye taşıdılar.

Futbolda ehil olan insanlardan bir heyet oluşturarak aylarca analiz çalışması yaparak bir yol haritası çizdiler ve süreçte istenen başarıya ulaştılar.80 milyonluk bir ülke olarak, müthiş bir genç potansiyele sahip olmamıza rağmen doğru bir yol haritası çizemediğimizden dolayı bizim bu başarıyı ve çıkışı yakalayabilmemiz maalesef biraz zor görünüyor.

Artık günümüzde futbol "iş" olsun diye oynanıyor... Futbolun bugün yeryüzünde yüz milyar dolarlar düzeyinde gelir yaratan devasa bir sektör haline geldiğini; artık futbol kulüpleri ve onun iktisadi işletmeleri ile diğer şirketlerini farklı bir bakış ve mantalite ile yönetmek gerektiğini; bu ekonomik büyüklüğe ulaşan kulüplerin sportif ve mali yönetiminde yapılacak hataların, çok büyük ekonomik, finansal ve sportif sıkıntı ve krizlere yol açacağını; bu amaçla yöneticilerin kısa vadeli yönetim anlayışını terk ederek, futbolun bir endüstri olduğu gerçeğini kavrayarak kulüplerini yönetmeleri gerekiyor.

Aksi takdirde kısa süreli gelen yönetimlerin kulüplere bıraktığı tek bir şey var,o da yığınla kalan borçlar.

Bugün her şey ekonomiye dayanıyor. Altyapı iyi olmadığı zaman beklenen, özlenen başarıyı yakalama şansı zor görünüyor. Her yıl milyonlarca liraya transfer yapacağına sağlam ve sistemli bir anlayışla alt yapıya yatırım yapılsa bu giden paralar yarı yarıya düşecek.

Yapılacak sistemli ve düzenli çalışmalarla kulüpler ve oyuncular arasında rekabet ortamı oluşturulmalıdır. Bu rekabet daha doğru bir sistemi, sistem başarıyı, başarı hedeflenen noktaya bizleri ulaştıracaktır.

Malumunuz üzere temeli sağlam olmayan bir binanın üst katlarını istediğiniz kadar güzel ve sağlam yapın, temelde sorun olduğu için yıkılmaya mahkumdur.

Sihirli bir değnek istemiyoruz, kulüpler ekonomik anlamda iyi idare edilsin, paralar gereksiz yere savrulmasın, alt yapılara üst yapılara verilen önemden daha fazlası verilsin, süreç kendiliğinden doğru bir yol üzere ilerleyecektir zaten...

Doğru bir sistem, doğru bir ekonomi, doğru bir yönetim tarzı ile dünya futbolunda söz sahibi olacağımız güzel günlere inşallah... Saygılarımla...