Dünya kupası tüm heyecanı ile başladı ve devam ediyor.Evimizde maçları izlerken derin bir iç çekerek kendimize sorduğumuz bir soru var,neden biz yokuz..?

Dünya ülkelerine baktığımız zamanorada olması gereken ülkelerden biri biziz.

İşin hem Avrupa şampiyonası hem dünya kupası ayağına baktığımızda sahip olduğumuz potansiyele bakarak söylersek eğer,evet bu turnuvalarda bizim de yer almamız lazım.

Fakat bu turnuvalarda olmama sebeplerini masaya yatırdığımız zaman sayfalarca sebep yazabiliriz.Ben ise bunu tek bir cümle ile özetleyebilirim.PROFESYONEL DEĞİLİZ......

Almanya 20 yıl önce yaptığı doğru hamleler ile bugün dünya futbolunun bir numaralı söz sahibi. Yapılan hamlelerin başlangıcı alt yapılara yapılan revizyon ile başladı.

Almanya şunu çok iyi anladı,temeli iyi yapılmamış bir binanın üstüne yapılacak evlerin sağlamlığı ve çok güzel yapılmasının bir önemi yoktu.

Yapılan muazzam alt yapı tesisleri,kendini bu konuda geliştirmiş antrenör kadrosu,federasyonu tarafından desteklenmiş kulüpleri ile dipten zirveye doğru müthiş bir çıkış yaptılar.

Daha bunun gibi nice örnekler verebiliriz.

İzlanda örneği son günlerde herkesin dilinde. 80 milyonluk müthiş genç ve yetenekli bir ülke yerine nasıl olurda 350 bin nüfusa sahip bir ülke dünya kupasında yer alabilir.

Evet bugün ah vah ediyoruz ama bizleri Almanya gibi bir sürece sokacak hamleleri yapmaya gelince yerimizden dahi kalkmaktan aciziz.

Federasyon nezdinde ülkenin siyasi birliklerini de devreye sokarak bunun ile ilgili ciddi yatırımların yapılması lazım. Bunun başlangıcı kesinlikle yapılacak alt yapı hamlesi ile olmalı.

Güzel ülkemin dört bir yanına Altınordu gibi alt yapı tesisleri ve federasyon tarafından görevlendirilecek kaliteli ve kendini geliştirmiş antrenör kadrosu ile çözümün birinci aşaması gerçekleştirilebilir.

Karadeniz bölgesine,Doğu Anadolu bölgesine,İç Anadolu bölgesine,Güneydoğu Anadolu bölgesine ve son olarak Marmara bölgesine iki tane yapılacak geniş ve donanımlı alt yapı tesisleri ve buraya maaşları federasyon tarafından ödenecek antrenörler ile bu kanayan yaramızın birincil ve önemli tedavisine başlayabiliriz.

Eğer dünya futbolunda ismimizi duyurmak istiyorsak,yurt dışından getireceğimiz ünlü futbolcular ile değil sahip olduğumuz müthiş potansiyeli kaliteli tesisler ve kaliteli antrenör kadroları ile işleyerek gerçekleştirebiliriz.

Sri Lankalı, Kongolu veya ismini telaffuz ederken bile zorlandığımız bir çok ülkenin dünya yıldızı varken bizim neden yok demek bile içimizi acıtıyor.

Geç kaldık sayılır mı, hayır kesinlikle geç değil. Bugün itibariyle yapılacak doğru hamleler ile dünya futbolunda söz sahibi olabiliriz...

HAYDİ HEP BİRLİKTE EL ELE,TÜRK FUTBOLU ZİRVEYE....