Bir yiğidi daha sonsuzluğa uğurladık. Fırat Uzçevik vefat etti.

"Selamun aleyküm.Yiğidim!" diyerek işyerine girdiğimde.

"Aleykümselam.Abimmm." Deyişin hep kulaklarımda.

Kardeşim....Biz senden razıydık. Sen de bizden...

Helalleşmek için tabutunun başında durdum.

Şu an kelimeler yetersiz. Boğazlar düğümlü...

Hakkını helal et YİĞİDİM!

Allah rahmet eylesin! Mekanın cennet olsun inşallah!

ESNAF KARDEŞİM

İki ay önce dile getirmiştik gazetedeki köşe yazımda.

Esnaf kardeşim Fırat Uzçevik. Hafta sonu, gece gündüz demeden işinin başında. Esnaf Derneklerinin uygulaması olan "Yerel Esnaftan Alışveriş Yap" kampanyasında müşterilerine ironik bir gönderme yapmış.

Fırat'ı çocukluğundan beri tanırım. Ağabeyi bizim yaş grubunda İnegöl Lisesinde okuyanlardan en sevimli en sempatik arkadaşlarımızdandı. Hüseyin Serhat Uzçevik. Allah rahmet eylesin.

Fırat da bu sabah yine bizlere hizmet etmek için ekmek teknesini açmış. Müşterilerini bekliyor. Sabahın sekizinde sıcak ekmeğiniz. Gece biten sigaranız ve ihtiyaçlarınız için...

Doğal olarak bazı ihtiyaçlarımızı süper, hiper marketlerden alsak da mahalle bakkallarımız bizim dostumuz, kardeşimiz,abimiz,amcamızdır. Günün yaklaşık 15 saatini bizlere hizmet sunmak için işyerini açık tutan, düğüne, cenazelere yetişemeyenlerdir onlar.

Çoğunlukla yemeğini, eknek arası, çay bisküvi yada evlerinden getirdikleri yemeği ısıtamadan soğuk yiyenlerimizdir. Paranız çıkmayışında "sonra bırakırsın "diyenimizdir. Yerel esnafımız bizim GÖZBEBEĞİMİZdir. Saygı duyalım. Destekleyelim. "