Çatışma her zaman merakı doğurur ve merak da reytingin yüksek olmasına sebep olur.

Fakat bu arada Corona virüsünden ölenler gerçek insanlardır.

Virüsü nereden kapktığını bilmeyen ve testin pozitif çıkmasıyla yıkılan hastaları teselli etmeye güzel hemşireyi gönderirsiniz.

Çünkü o ve sevgilisi, sağlık çalışanlarının temsilcidir sadece.

Günlerdir virüs ile alakalı konuşmaları dinleyerek moralleri bozulup evine kapanmış insanlara yönelik yapılanları unutmamalısınız.

Belediyelerin sokaklarda konser verdirmesini, mehteran takımını yürüttürmesini...

Bazı sanatçıların evden konserlerini, ufak tefek "Hayat Eve Sığar, Evde Kal Türkiye" videoları çekimlerini, sanal alem muhabbetlerini, gençlerin internet üzerinden birlikte oyun oynamalarını,

Milli Eğitim Bakanının uzaktan eğitim çalışmalarına burun kıvıran çocukların tembelliğini, sağlık çalışanlarına pide, ayran veya börek taşıyanların yardımlarını, akşam 9'da alkış tutmalarını, ışıklarıyla destek olmalarını...

Hepsine, her birine yer vermelisiniz.

Siz toplumsal bir eser vermek, film yapmak isteyen bir yönetmensiniz, öyle değil mi?

Yatsı ezanından önce sela veren sonrasında dua eden imamları, penguen görüntüsü ile şehrin birçok yerini ilaçlayan görevlileri, karantinada günlerini geçirmeye çalışan umrecileri hiç abartıya kaçmadan olduğu gibi bir araya getirmelisiniz film kareleri içinde.

Hele hele 65 yaş üzeri yaşlılara yardım ederek çarşı, market alışverişinin yanında maaşlarını evinde takdim edenleri, bu hizmetlere kol kanat geren vakıf ve dernekleri, belediye ve valileri unutmamalısınız.

Sayamadığım daha daha nicelerini beyazperdeye aktarılabiliisiniz.

Eğer bir yönetmen olarak derdiniz üzüm yemekse abartmaya gerek görmeden hüzünle sevinci, kahkaha ile gözyaşını, hasretle vuslatı, korku ile ümidi, bir arada anlatabilecek bir film kurgulayabilmelisiniz.

Çünkü yaşadıklarımız olağan şeyler değil. Böyle bir filmle dünya tarihine küçük bir not düşmüş olabilirsiniz.

Şimdiye kadar yapılan filmler ile şimdiden sonra yapılacak filmlerin arasındaki en büyük fark yönetmenin isminden sonra yazılacak tek cümlede saklı olacaktır.

"Bu filmde gösterilenlerin hepsi birebiri gerçektir."