Profesyonel futbolcu, 15.06.1951 tarihi Bursa doğumludur. Aile daha sonra İnegöl'e yerleşti.

İnegöl Gazipaşa İlkokulu ve İnegöl Ortaokulu'nda alınan ortaokul eğitimi sonrası İnegöl Doğanspor'da uzun yıllar antrenörlük ve yöneticilik yapmış olan babası İsmail Taşkıner (Çakır) ile askere kadar dokumacılık yaparak hayatını sürdürdü.

Futbol oynamaya erken yaşlarda İnegöl Doğanspor'da başladı. 1971 yılında askere gidene kadar da forma giydi. Kütahya ve Eskişehir'de yaptığı askerlik sürecinde de futbol oynamayı sürdürdü.

Eskişehir Havagücü takımının sporcusu olarak dönemin önemli sporcuları ile takım arkadaşlığı yaptı. Fenerbahçe ve milli takımın önemli sporcularından Ömer Kaner bunlardan biri idi.

1973-74 sezonu Kütahyaspor'da yaşanan bir yıllık profesyonellik deneyimi sonrası İnegöl'e döndü. Bir süre daha İnegöl Doğanspor'da futbol oynadı.

Futbolculuk sonrası İnegöl Doğanspor ve İnegöl Yeni Kurtuluşspor Takımlarında antrenörlük yaparak futboldan kopmamaya çalıştı.

Mobilya sektöründe çalışarak hayatını sürdürdü. 21 Mayıs 2005 tarihinde vefat etti.

Kaynakça : 28.09.2016 oğlu Cem Taşkıner ile görüşüldü.

İSMAİL HAKKI TAŞKINER

İnegöl Belediye Meclis Üyesi, cemiyet adamı, dokumacı esnafı. Kırım kökenli Romanya göçmeni bir aileye mensuptur.

1930 yılı İnegöl doğumludur. Dokumacılık yaparak hayatını sürdürmüştür. İşi gereği Bursa'da yaşadığı dönemde amatör futbol oynadı.

İnegöl'e yerleştiğinde Doğanspor camiası içinde antrenörlük ve yöneticilik yaparak yer aldı. Aktif siyaseti DP, AP ve DYP bünyesi içinde yaptı.

09 Aralık 1973 tarihli Yerel Seçimlerde AP İnegöl Belediye Meclis üyesi seçildi. 1973-77 yılları bu görevi yerine getirdi.

19 Kasım 2014 tarihinde ilçemizde vefat etti.

Kaynakça : 02.02.2017 tarihinde torunu Cem Taşkıner ile görüşüldü.