MHP'de Müfit Besler, Burhanettin Özdemir, Erdoğan Kızmaz isimleri dolaştıktan sonra; Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin isteğiyle İnegöl adayı, daha önce iki kez seçimlere üç hilalle giren Fikret Fidan oldu.
Fidan, her ne kadar adaylığı bir anda kucağında bulsa da; MHP için en doğru isimlerin başında geliyordu. MHP için hayırlı olsun diyerek; Fidan'ın artı ve eksilerini yazımızda paylaşalım.
Fikret Fidan'ın en büyük artısı tanınmışlığı. Seçmen için tanınmışlık önemlidir. Zeki Anıl Gülşen'in defaatle 'Aday olmayacağım' demesine rağmen hala anketlerde isminin yer alabiliyor olması bunun en net göstergesi.
Fidan'ın kurduğu ekibi de ciddi bir artı olarak görüyorum. Sonuç itibariyle ekibinizin tanınırlığı, bilinmişliği, kalitesi, özellikle bir camiaya mal olmuş isimleri bünyenize kattığınızda oy oranınızda da bunu hissedebilirsiniz.
Fidan, yanına manav hareketini başlatan Erdoğan Kızmaz'ı, İnegöl'ün en kalabalık nüfusuna sahip Posofluların Başkanı Hakan Ergül'ü aldı. Bir de Cerrah'ta AK Parti'yi mağlup eden İsmail Karaman'ı...
Bundan sonra daha yanına katacağı isimler var mıdır bilemiyorum; ama bu isimler şu an itibariyle Fidan için büyük güçler. Artıları olur, eksileri olmaz. Ama ne derece artıları olacağını kestirmek güç...
Fikret Fidan'ın en temel eksi yönü ise uzun süredir İnegöl'e uzak kalması... 15 yıl içerisinde İnegöl'de miydi, değil miydi bilemiyorum. Ama İnegöl ile alakalı bazı meselelere uzak olduğu düşüncesi MHP'li gençlerle buluşması esnasında ben de hasıl oldu.
Fidan orada MOBESE'nin var olduğunu fakat yetersiz olduğunu kaydetti. Oysa İnegöl'e henüz MOBESE gelmedi. MOBESE için çalışmalar dahi başlamadı. İhalesi yeni tamamlandı.
Bunun yanında aşırı iddialı olmak da ters tepebilir. 50 ile geliriz çok uç bir açıklamadır. Son genel seçimde 66, yerelde 47 oy almış bir AK Parti gerçeğine karşılık 'Bugün seçim olsa kazanırız, 50 ile geliriz' ifadeleri seçim sonrasında oluşabilecek aksi durumda tabanda da hayal kırıklığını arttırabilir.
4 aydır esen Saadet rüzgarının ardından şu an için rüzgarın -muhalefet anlamında- biraz MHP'ye doğru kaydığını söyleyebiliriz. İktidara tepki oylarının buluşacağı nokta önemli. Bir önceki seçimde bu Zeki Anıl Gülşen'de buluştu. Sanki bu seçimde Fikret Fidan ismi ön planda gibi...
Bekleyip göreceğiz. Her şeye rağmen şunu ifade etmek gerekiyor. AK Parti'nin kalesi konumuna gelmiş İnegöl'ü almak için elle tutulur, somut projeleri bir an önce açıklamakta fayda var.
.