32.Uluslararası Kültür Sanat Festivali 13 Temmuz tarihinde başlayacak. 20 Temmuz akşamı Emre Aydın konseri ile son bulacak.

Ben her yıl festival sonrası değerlendirmelerde bulunurum. Bu yıl tatilime denk geleceği için festivali öncesinde değerlendirmek istedim.

Önce sondan başlayayım. Final sanatçısı doğru seçim. Finalin her daim gençler için yapılması gerektiği düşüncesindeyim.

Geçen yıl da finalde Buray sahne almıştı. Nikah Dairesi önü tıklım tıklımdı. Bu yıl da Emre Aydın tercih edildi.

Emre Aydın uzun süredir gündemdeydi aslında. Bu yıla nasip oldu. Gençlerin beğenerek dinlediği bir isim.

Bir de Grup 84 var. Açıkçası o müzik türüne çok da yakın değilim. Doğal olarak çok bilgim yok. Sanırım yine gençlere yönelik bir seçim olmuş.

2 konser dışında başka bir konser düşünülmemiş olması büyük eksiklik. Onu özellikle belirtmeliyim.

Genç kitle dışında da İnegöl'de özellikle Halk Müziği ve Sanat Müziği dinleyicisi için bir seçenek yok. Onlar için konser düşünülmemiş.

Bunun yanında geçmiş yıllarda da eleştirdiğim konu festivalde halk oyunları kısmının büyük yer kaplaması.

Kültür Sanat Festivali Halk Oyunları Gösterileri Festivaline dönüyor. Bakın 1.Gece Gala, Halk Oyunları gösterileri. 2.gece 11 Yabancı Ekiplerinin sahne alacağı Halk Dansları Gösterisi. 15 Temmuz ara. 3.gece Mahşeri Cümbüş Doğaçlama Tiyatrosu var, 4.gece Yerli Ekipler Halk Dansları Gösterisi. 5.gece 7. Altın Mobilya Halk Dansları Yarışması, 6. ve 7.gece iki konser.

7 gecenin 4'ü halk dansları, 2'si konser, 1'i tiyatro. Bu festivalin formatının daha fazla konser olarak yeniden dizaynı gerekiyor bence.

Eskiden sinema gösterileri de olurdu. Açık havada sinema gösterileri ayrı renk katardı. Bu yıl tiyatro da bir artı festival için.

Her şeye rağmen hayırlısı olsun. Umarım güzel geçer. İnegöl insanı stres atar. Önümüzdeki yıl daha fazla konserin olduğu, konserlerin çeşitlendirildiği bir festival olması dileğimle...