Bazen bir haber aldığınızda fark edemediğiniz ve kendiliğinden oluşan büyük bir acı oturur yüreğinize. Ne işle meşgul olursanız olun, ne düşünürseniz düşünün "o acının hissi" oturduğu yerden kalkmaz. Bu acıyı tanırsınız ötelerden beri, sevdiklerinizin vefat haberidir bu. Hele bu salgının olduğu günlerde uzak yakın birçok tanıdığınız dar-ı bekaya göçüp gitmiştir.

Hatırlıyorum da yıllar önce Çeçenistan'ın efsanevi lideri Cevher Dudayev şehit edildiğinde gayri ihtiyari gözyaşlarıma hakim olamamıştım. Bazı insanlar bir millet için, bir topluluk için, büyük mana ifade ederler. Bir avuç insanın heyecanı, aşkı, inancı motor gücüdür onlar.

Savaş meydanlarında askerini bir o tarafa bir bu tarafa sevk eden, düşmana korku salan gür sesli bir komutan gibiydi Fatih Bayram.

Hayatımda, fikrine, düşüncesine gönülden bağlanmış dava adamları gördüm. Davasını her daim, her ortamda en kestirme yoldan anlatmaya çalışan nadir insanlardan biri olarak tanıdım Fatih Kardeşimi. Bilgisini, öğrendiklerini gençlerin gönlüne ilmik ilmik işleyen, Ensar Vakfı'nda oluşturdukları ortam ile sımsıcak bir yuva kuran bu öncü adam şimdi göçtü gitti.

Bu acıyı, daha önceden aynı otobüste seyahat ederken kaza sonucu vefat eden Yusuf Adalan abimizde bir kez daha yaşadım. Bir Öncü'nün, bir ağabeyin, bir büyüğün, heyecanla çarpan bir yüreğin göçüp gitmesinin ne anlama geldiğini iliklerime kadar hissettim. Şimdi bu acıyı Fatih kardeşim ardından tekrardan hissediyorum.

Fakat bugün duygularımı ve hatıralarımı yarıda kesip sosyal medyada bu acıyı paylaşan arkadaşlara söz vermek istiyorum.

Mehmet Nuri Memiş: "Yeri dolmayacak... Azmi, heyecanı, hayalleri, idealleri hep bu milletin, bu ümmetin, bu bayrağın aşkından idi... İz bıraktı dünümüze, bugünümüze, yarınımıza... En sevgiliye kavuştun inşallah... Ailesine, tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum... Günümüz ve akıbetimiz hayrolsun inşallah..."??

Uğur Şen: "Ya Rabbi, bizlere de Fatih Bayram ağabeyimize nasip ettiğin gibi İnegöl gençliğine hizmetkar olmayı nasip eyle. Bizleri de malıyla, canıyla cihat edenlerden eyle. Son nefesimizi kelime-i şahadetinle vermeyi nasip eyle. Bizler şahidiz sen mekanını cennet eyle... ????

Serkan Oral: "Başkanımız, abimiz, kardeşlerimiz, canımız, mücahit ?? Fatih Bayram ?? vefat etti. Rabbim ondan razı olsun, mekanı cennet olsun inşallah.

Seher Üz: "Fatih abimizin bir ömür boyu hayatını, vaktini ve nakdini Allah yoluna harcadığına şahidiz İYİ BİLİRİZ. Rabbim şehirlerle haşreylesin, kederli ailesine sabırlar ihsan etsin..."

İsmail Arslan: "Tüm İnegöl'e yetecek kadar azim ve heyecan sahibi Fatih Bayram abi. Cennette buluşmak dileğiyle."

Aslan Taşhan: "Sen çok iyi bir mümindin, biz senden çok razıydık. Rabbim de senden razıdır inşallah Fatihim. Çok üzgünüz, çok ender insanlardan biriydin seni çok arayacağız. Buradan sana gelecek çok dualar var kardeşim."

Vedat Baykay: "İnegöl'ün aktif tebliğcisi, İnegöl Ateş Karıncaları Derneğinin kurucusu, muhterem abimiz Fatih Bayram Hakk'a yürüdü... Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun" ??

Abdulvasih Duran: "Kelimelerin yetersiz geldiği yerde "İnna lillahi inna ileyhi raciun (Biz, Allah'tan geldik yine O'na döneceğiz)" demekten başka bir çaremiz kalmıyor. Fatih kardeşimizin vefatı bizi derinden etkiledi. Müslümanlar için büyük bir kayıp oldu. Mekanı cennet olsun."

Mehmet Döngel: "İnegöl bir değerini daha kaybetti... Başımız sağ olsun... Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah Fatih kardeşimin..."??

İlhan Tatlı: "20 sene oldu seni tanıyalı...Her şeye rağmen, Hak bildiğin çizgiden hiç ayrılmadın...Senin iyi bir insan olduğuna İslam'a hizmet ettiğine...Hoş bir seda bırakmak için var gücünle çalıştığına şahidim. Allah seni adn cenneti ile mükafatlandırsın.

Dinine, vatanına, bayrağına bağlı, gençlere önder bir lider olan değerli abimiz, Fatih Bayram maalesef Covid-19 nedeniyle rahmetli oldu. Mevlam cennetiyle mükafatlandırsın inşallah. Bizler senden razı olduk.

Rabbim rahmet eylesin inşallah, kederli ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.