Eziklerin, aşağılık kompleksi hastalarının cemaziyel evvelini bilmeliyiz ki, bugün ne yapmaya çalıştıklarını da anlayabilelim. Osmanlı'dan başlar bu tiplerin hikayesi.18.yy sonrası dengeleri bozulan, eski gücünü kaybeden Osmanlı, Avrupa'daki ilerlemeleri de takip edemeyince, Avrypa'nın kendisinden güçlü olduğunu görüp yaptığı ıslahatlarda Avrupa ülkelerini örnek almaya başlamıştır.

Lale Devri'nden(1718-1730) itibaren Avrupa'ya yollanan elçilerle veya yurt dışına yollanan öğrenciler aracılığıyla yada yurt dışından getirilen değişik alandaki uzmanlarla yapılmak istenen, Avrupa'nın bilim ve teknolojisini almaktı.Buraya kadar sorun yok, zira biz "ilim Çin'de bile olsa alınız" diyen bir medeniyetin mensuplarıyız.

Ancak sorun şurda başladı;zamanla asıl amaç arka planda kaldı ve bilim-teknolji yerine batının kültürü alınır hale geldi.Hal böyle olunca hem bilim ve teknikte ilerleyemedik, hemde kendi kültürümüzden uzaklaştık ki bu durum yeni toplumsal sorunları beraberinde getirdi. Zamanla batı hayranlığı ve batı aşkına dönüşen "medenileşme" çabamız, pek çok insanda batıya karşı eziklik, başka bir deyişle aşağılık kompleksi tramvasına yol açtı.Bu tramva hem kendimize güvenimizi kaybetmemize hemde batıya karşı teslimiyetçi bir yapıya bürünmemize yol açtı.

1839'da ki Tanzimat Fermanı veya 1856'daki Islahat Fermanı da böyle bir psikolojinin ürünüdür ve batıya yaranma amacıyla yayınlanmıştır. "Aman batı ne der" anlayışı o derece ileri gitmişki, batılıların her yaptığında bir keramet arar hale gelmişiz.Azınlıkları isyan ettirmelerini, çeteleri(teröristleri) desteklemelerini devletimizi parçalama planlarını dahi görmemişiz.Çünkü aşk böyledir, gözleri kör eder.

Bu platonik Batı aşkı öyle bir hal almış ki, bazı insanlar, katiline aşık olurcasına (Stockholm sendromu) ;1.Dünya Savaşı'nda pek çok cephede, milyonlarca vatan evladını şehit eden, Osmanlı'yı parçalayan batılı ülkelere iyice hayranlık duyar olmuşlardır.Ve batılı bir devletin manda ve himayesine girmek için çabalamışlardır.

Bu batıkafalılık günümüze kadar süre gelmiştir.Bu anlayışta olanları kultürümüze, inancımıza, tarihimize karşı olmalarından tanıyabilirsiniz.Bu tipler; 21 yaşında İstanbul'u fethedip çag açan Fatih Sultan Mehmed'i sevmezler ama Fransız Napolyon'dan övgüyle bahsederler. Bu tipler, bale yapan bir çocuğa dahi derler, ama Kur'an okuyan çocuktan rahatsız olurlar.

Bu tipler, terör örgütlerinin destekçisi ABD'nin terörle mücadelesini överler fakat Türkiye'nin teröre karşı yaptığı mücadeleye karşı çıkarlar, hatta terör örgütleriyle iş tutarlar.Batılılar 2 terörist yakalasa batiya methiyeler dizen bu tipler, sin 6 yılda 32 bin teröristi etkisiz hale getiren Türkiye'nin başarısını görmezden gelirler. Bu tipler, batılılar bir şey üretince "adamlar yapıyor ya" diyip övgü yarışına girerler, ama bizim evlatlarımızın ürettiklerini görmezden gelirler.Mesela İHA, SİHA Gökbey, Sungur, yerli uydu, yerli araba, helikopter, tank, füze dahil 700 tane yerli üretim projelerinden hiç bahsetmezler.Sözde çağdaşlık peşindedirler ama çağı yakalamamızı sağlayacak bu hamlelerimizi ya görmezler yada karalama peşine düşerler.

Bu tipler memleket için bir şey yapmazlar ama yapanlara çamur atmaktan zavk alırlar. En son yaşanan rezalet malumunuz.Türkiye Kovid aşısı yaptı, birileri kalkıp utanmadan buna bile iftira attı.Neymiş, bu aşı aslında sinovac aşısıymış, üstüne Türkovac etiketi yapıştırılmışmış. Aynı ezik anlayış işte:"batı yapar biz yapamayız" ezikliği.Çatlasanızda patlasanızda yaptık, inanamıyorsunuz yaptığımıza öyle değil mi? Memleket diye bir derdiniz olmadığı için memleketin faydası için yapılanlara sevinemiyorsunuz değil mi? Hiç bir şey yapmayıp dedikoduyla, yalanla, iftirayla pirim yapmaya çalışıyorsunuz öylemi?

Bu mu sizin çağdaşlık anlayışınız be ezikler. Bu batıkafalıların her yalanına ve fitnesine balıklama atlayanlar, sorgulamadan, asıl hedefin ülkemiz, inancımız ve kültürümüz olduğunu görmek istemeyen muhafazakar ve milli duruşlu olan insanlarımız, peki sizin derdiniz ne? Sizin neyin ezikliği içindesiniz? İnancınızdan, kültürünüzden, tarihinizden mi utanıyorsunuz? Sizde batıya kuyruk olanlara mı kuyruk olmaya çalışıyorsunuz?

Ülkenin başına bir kötülük gelince, bu batıkafalı eziklerin çoğu, özel uçaklarıyla Avrupa'ya kaçarlar.Sizin başka gidecek yeriniz yok, sizi uçaklarınada almazlar...! Varsın ezik olan olsun.Tarihimle de, kültürümle de, inancımla da, devletimle de gurur duyuyorum.Yemişim batısını, elhamdülillah bu medeniyetin ve bu toprakların evladıyım.