İnegöl dışından üç kişilik bir grup İnegöl'e kamyon almaya gelmişler, bir dostlarından da İnegöllü bir nakliyatçıya selam getirmişlerdi. Nakliyatçı misafirlere elinden gelen gayreti gösteriyordu.

Misafirler oto galerilerini dolaşıp kamyonlara bakıyorlar, yemek saati gelince de nakliyatçı abinin yanına gelip yemek yerken durumu değerlendiriyorlardı.

İçlerinden biri hesabı ödemeye kalkıyor, diğeri de "Sakın ha abimizi ezmeye kalkma." diyor. Aynı taktik, bir iki derken İnegöllü kontrolü ele alıyor "Ez Abini kardeşim".

EN ÖNEMLİLER BURADA: Bir yöresel kültür derneğinden, bir siyasi parti ilçe teşkilatına telefon geldi. "Yeni seçilen yönetim kurulumuz olarak yarın akşam saat 21.00'de ziyaretinize gelmek istiyoruz."

Ertesi akşam bir başkan dört yönetici misafirleri bekliyorlardı ki misafirler çok kalabalıktı. Kadınlar Komitesi, Gençlik Komitesi 40 kişiye yakın misafir. Çiçekler, hediyeler derken siyasi parti için sıkıntılı bir durum oluştu.

İçlerinden bir yönetici durumu toparlamaya çalıştı. "Tamam azız ama, en önemlilerimiz de burada."

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

NİHAL İÇOĞULLARI: Türkiye Yardımsevenler Derneği İnegöl Şubesi Kurucu Başkanıdır. Aile İnegöl Akhisar kökenlidir. 01.10.1937 tarihinde İnegöl'de doğdu. Aile Bursa'ya taşınınca küçük yaşlardan itibaren Bursa'da yaşadı. Bursa Kız Lisesi mezunudur. Yedi yıla yakın bir süre Türkiye İş Bankası Bursa Şubesi'nde çalıştı. Çalışmayı bıraktıktan sonra sosyal etkinliklere daha fazla zaman ayırabildi. 25.12.1987 tarihinde Türkiye Yardımsevenler Derneği İnegöl Şubesi Kurucu Başkanıdır. Ocak 1997 tarihli kongreye kadar bu görevi sürdürdü. Sonrasında da beraber başladığı arkadaşları aynı şekilde birlikteliklerini sürdürerek derneği başarılı bir şekilde günümüze kadar taşıdılar. Bu on yıllık çalışma süreci Türkiye Yardımsevenler Derneği Genel Merkezi tarafından takdirle karşılandı ve plaketle ödüllendirildi. Sonrasında İstanbul'a taşınan İçoğulları 28.11.2002 tarihli kongrede İstanbul İNEDAD İnegöllüler Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesidir. İstanbul'da da aynı şekilde aktif bir sosyal hayatın içinde yer alarak hayatını sürdürmeye gayret etti.

Kaynakça : 30.10.2016 tarihinde kızı Aylin İçoğulları ile görüşüldü.

MEHMET İLHAN: Kurşunlu Belediye Başkanı. 1954 İnegöl Kurşunlu doğumludur. Lise mezunudur. Kurşunlu Belediyesi çalışanı iken ayrılmış bir süre şoförlük yapmış 27 Mart 1994 Yerel Seçimlerinde ANAP Belediye Başkan adayı olarak girdiği seçimde Kurşunlu Belediye Başkanı seçilmiştir. 18 Nisan 1999 Yerel Seçimlerinde yeniden seçilme başarısını göstermiştir. 1994-2004 yılları ANAP Kurşunlu Belediye Başkanlığı görevini yerine getirmiştir. Turgut Güneş'in Kurşunlu Kitabını çok önemsemiş ve gereken çabayı göstermiştir. Belediye başkanlığı öncesi Kurşunluspor Yönetim Kurullarında görev almış başkanlık yapmıştır.

Kaynakça : T.Gümüş Dünden Bugüne İnegöl-Kurşunlu s.46-47, 13.07.2016 Fevzi İnal görüşüldü.