Anayasa görüşmeleri tamamlandı. Oldukça hareketli geçen görüşmelerin ardından AK Parti ve MHP'nin destekleriyle Partili Cumhurbaşkanlığı modeli için ilk adım Meclis'te atılmış oldu. Artık söz millette...

Meclis'te kavgaların, kelepçeli tartışmaların sonunda referanduma götürülecek bir noktaya gelindi. Nisan ayının ilk haftalarında kararı halk verecek.

Ben % 60'a, % 40 oyla düzenlemenin halk tarafından da onaylanacağı düşüncesindeyim. Mesele AK Parti-MHP ve CHP-HDP bloğunda sunulacağı için hayır ihtimalini çok düşünmüyorum.

Seçimlere nispeten Anayasa değişikliği için sandık başına gitme oranının da düşük olacağı kanaatindeyim. Ekonomik sıkıntılar daha da belirginleşirse hayır tarafına oylar da kayabilir ayrıca.

Meclis'teki hararetli tartışmalarla görüşmelerin tamamlanması ile birlikte sosyal medyada da atışmalar başladı bu arada. Evet diyen hainler, hayır diyen hainler, sandığa gitmeyen hainler gibi söylemler de yerini alıyor yavaş yavaş Facebook'ta, Twitter'da...

Oysa bunun hainlik neyi var anlamış değilim! Evet oyu verenin de kendince haklı gerekçesi var, hayır oyu verenin de. İki tarafa kızıp da alın değişikliğinizi başınıza çalın diyenin de...

Ben şahsen başkanlık modeliyle sorunlu değilim. Fakat başkana verilen yetkilerin bundan sonraki süreçte de kullanılması ve su-istimali beni düşündürüyor.

Sosyal medyada Erhan Akgün dostum güzel yazmış. Başkanlığa evet diyelim. Tayyip Erdoğan'ın başkanlığına da evet diyelim. Bunlar da sıkıntı yok. Bir gün her fani gibi Erdoğan da ölecek. Sonrası için de bu sistem doğru mu, değil mi onu konuşalım.

Benim için tek sorun burada... Yoksa bu çift başlı sistemin saçma olduğu konusunda hemfikirim. Erdoğan'ın son 15 yılda neredeyse bütün seçimleri kazanmış olmasıyla birlikte eğer Devlet Başkanlığı sistemi olacaksa onun olması gerektiğini de düşünüyorum. Zaten seçimde halk buna karar verecek.

Fakat Erdoğan sonrasında nasıl bir lider çıkacak, Erdoğan'a verdiğimiz yetkileri başkasına verdiğimizde mırın kırın edecek miyiz bence onu da tartışmalıyız.

Evet vereceklere de, vermeyeceklere de, sandığa gitmeyecek olanlara da selam olsun. Gönül rahatlığıyla oyunuzu verin/vermeyin. Hainlik klavye delikanlılarının saçma sapan iletilerinden twitlerinden ibaret olmamıştır, olmayacaktır da...