ARŞİVDEN DÜŞÜNCELER-2011

EV TELEFONU MU, CEP TELEFONU MU? (1)

Ev telefonunu kapattırdım. İhtiyacım kalmadı ki artık. Herkesin elinde cep telefonu var. Anne, baba, eş, çocuk, arkadaş...

Cep telefonu olmayan kaldı mı? 7'den 70'e cep telefonu kolleksiyonuna sahibiz. Neden bir de sabit hatta para ödüyorum, diye düşündüm.

Cep ya da ev telefonu? Artık ikisinden birini tercih etmeliydim. Kazanan cep telefonu oldu. Böylece aylık en az 30 lira tasarrufta bulunmuş oldum.

Yetmedi. Hızımı alamadım, ADSL de kapattırdım. Bu uygulamamdan da aylık 50 TL tasarruf ettim. Çocuklarım büyüyor. İnternetin tehlikesi de büyüyor. Her zaman başlarında duramam ki.

İNTERNET VE ÖZGÜRLÜK

ADSL'i kapattırdım iyi oldu. Gerçi Ağustos ayından itibaren daha güvenli internet için makul bir düzenleme getiriliyor.

Diğer taraftan güvenli internet uygulamasını seçim üzeri istismar edip farklı boyutlara çekmeye çalışanlar da var.

Sanki internet özgürlüğü elimizden alınıyormuş gibi bir hava estiriyorlar. Halbuki bu düzenleme çocukları ve aileyi korumayı hedefliyor.

Bu düzenlemeden sonra da isteyen daha önce internette ne halt işliyorsa aynen devam edebilecek.

Biraz kaba oldu farkındayım ama eğer özgürlükten kastettikleri buysa dün internette yaptıkları herneyse yarın eksik kalmayacak ki.

Sanırım ya yetkililer kamuoyunu tam bilgilendiremedi ya da zamanlama yanlış oldu. Seçim üzeri birileri ısrarla anlamak istemeyebilir.

YGS olayında olduğu gibi. Birileri cep mesaj ve Facebook aracılığı ile Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöllü lisesileri de sokağa dökmeye çalışmadılar mı?

Dönelim asıl konumuza. ADSL'i kapattırdım ama internet olmadan da olmaz ki.. 10 yıldır birlikteyiz. Çok alıştım ona. Öyle kopmak kolay mı?

TAŞINABİLİR İNTERNET

Çözümü buldum. Taşınabilir internet aldım. İstediğim zaman bilgisayarıma takıp internete bağlanabiliyorum. Üstelik İnegöl'de 3G bağlantısı da fena değil.

Telekomun altyapısı ve diğer operatörlerin bağlantısı iyi. Çocuklar ihtiyaç duyduğunda internet artık benim kontrolümde. İşleri bittiğinde , flash modemi çekip cebime atıyorum.

Avrupa'nın en pahalı internetini kullanan ülkelerin başında gelmemiz ayrı bir tartışma konusu tabi. (YARIN DEVAM EDECEK İNŞALLAH!)

TAHA KEREM / 18 MAYIS 2011