Merhabalar,

Her zaman dilimizdedir : "Bu gün bana yetmedi!". Evet bir gündeki saatler bize yetmez çoğu zaman. Oysaki herşey önceliklerde gizlidir. Ve güzel bir planlamada..

Bir gün 24 saat, bir hafta 7 gün ise bir haftada 168 saatimiz var demektir. Türkiye şartlarında haftalık çalışma süresinin minimum 40 saat olduğunu vehergünün minimum 8 saatini uyuyarak geçirdiğimizi düşünürsek geriye dolu dolu 72 saatimiz kalıyor.

Bu kadar hesabı tabiki kafanızı karıştırmak için yapmadım. Sadece haftalık 72 saati nasıl değerlendirdiğinizi düşünmenizi rica ediyorum. Aileyle pikniğe gidebilirsiniz, bir hobi edinebilirsiniz, arkadaş ziyareti yapabilirsiniz, dinlenebilirsiniz...

Hele bir de kitap okumaya vakit bulamıyorum cümlelerini çok söyleriz. Oysaki her gün sadece 10 sayfa kitap okursanız bir yılda 3560 sayfa kitap okumuş olacaksınız.

Yani yaklaşık olarak 150 sayfalık 24 kitabı bir yılda okumuş olacaksınız. Hala okumaya vaktim yok mu diyorsunuz?

Böyle düşününce dolu dolu zamanınız varmış gibi geliyor değil mi? Bu düşüncelerin içine bir de öncelik planlamalarını eklersek daha fazla boş zamanınız kalacağına iddiaya girebilirim sizinle J

Hepimizin öncelikleri farklıdır. Kimimizin önceliği işiyken kimimizin ailesidir. Kimimiz kendine vakit ayırmaktan hoşlanırken kimimiz arkadaşlarıyla görüşmeyi ön planda tutar. Bu plan listesi uzar da uzar.

Esas mesele ilk önce yapılması gerekenleri yaparak zamanı arttırma yoluna gitmekte ve aslında gerçekten öncelik olmayan ihtiyaçları kısmakta yatıyor. Örneğin bir dizi izlerken ya da sosyal medyada gezinirken ne kadar vakit kaybettiğimizi hiç düşündünüz mü?

İnternette geçirdiğimiz "düşünemediğimiz" vakitler aslında öylesine boş ki. Bunları ve "sizin" hayatınızdaki gereksiz uğraşları biraz kısabilirseniz sanıyorum "Bir gün bana yetmiyor " cümlesi yavaş yavaş hayatınızdan çıkmaya başlayacaktır.

Unutmayın;

"Zamanlarını en kötü şekilde kullananlar, zamanın kısalığından en çok şikayet edenlerdir."

Jean De Bruyere

Sevgilerle...

MAİL: [email protected]