Eski siyaset anlayışını sona erdiriyoruz, diyerek iktidara geldi AK Parti, 2002 yılında.

Neydi bu eski siyaset anlayışı?

Birçok madde sıralayabilirsiniz.

Ben bunların içerisinde çok konuşup az iş yapma, medyada daha çok yer alma, aynı meselenin ısıtılıp ısıtılıp gündeme getirilmesini işleyeyim müsaadenizle.

Geçtiğimiz hafta AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, tam 3 kez Eğitim Kampüsüne gitti. Dün 4.kez basın mensupları ile birlikte kampüsteydi.

İlkinde; "kampüse Büyükşehir Belediyesi asfalt atacak." demesi için gittik. İkinci gidişimiz asfalt öncesi atılan toprakla ilgiliydi.

Ve Cumartesi "asfalt atılıyor" diye gidildi. Son olarak dün diğer basın mensupları "asfaltlama bitiyor" diye gitti muhtemelen. Biz dün o habere gitmedik.

Aynı meselede bir milletvekilinin asfalt atılacak, atılmak üzere, atıyoruz, attık bitti, demek için aynı yere basını da çağırıp gitmesi, bence eski siyaset anlayışıdır.

Eğer mesele takipse bunu basın mensupları olmadan da yapabilirsiniz. Bir kez basın mensuplarıyla o bölgeye gidersiniz, ardından her saat başı denetiminizi, takibinizi yapabilirsiniz.

Adana'da okuduğum yıllarda bir çarşının açılışını önce Mesut Yılmaz, sonra Tansu Çiller, sonra da rahmetli Ecevit yapmıştı.

Fakat ne acıdır ki o çarşı hala tamamlanamamıştı. İnşaat halindeki binayı açıp açıp duruyorlardı.

İşte bu eski siyaset anlayışını terk etmek gerekiyor. Asfalt için 4 kez kampüse gitmenin bence bundan hiçbir farkı yok.

ROCK KONSERİ'NİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile bundan 2 yıl kadar önce yaşadığımız polemik aklıma geldi Cumartesi akşamı.

Gençlik Meclisi Başkanı iken İnegöl'e davet ettiğim Vedat Bilir, rock konseri için tekrar İnegöl'deydi.

Kibariye'nin final sanatçısı olmasını eleştirdikten sonra Aktaş: 'Senin yaptığın konseri de gördük' diyerek bana cevap vermiş ve düzenlediğimiz Vedat Bilir konserine kimsenin gitmemesini ima etmişti.

Aynı şartlarda soğuk bir havada o konseri icra etmiştik ve ne yazık ki iyi bir reklam çalışması da yapılmamıştı. İnegöl Belediyesi'nin düzenlediği konserdeki kişi kadar da vardı o konserde.

Ben sizin yaptığınız konseri de gördük tarzında bir değerlendirme yapmayacağım.

"Gençlik Meclisi ne alemde, hayattalar mı?" diye de sormayacağım. Ama en azından 2 yıl sonra da olsa haklılığımın ortaya çıkmasını paylaşayım.

.