Bu haftaki Dipsizgölköyü kıraathane sohbetimize yoğun istek üzerine yeniden Altınbaş Camii avlusundan Süleyman'ın çay bahçesinden devam ediyoruz.

İkindi namazından çıkanlar çay bahçesini doldurmaktadır. Dipsizgöl köyünden gelenlerde yerlerini almış. İncili Çavuş dedenin camiden çıkmasını beklerken, bir taraftan da sohbet ortamı hazırlanmaktadır.

Derken Uçaravcı Emlaktan Ziya emica: "Evet bu hafta çayları ben söyliyecem. Akabinde de eğer İncili Dede müsade eder ise konuşmak isterim.'' dediğinde.

''Tamam Ziya evladım. Önce çaylar için Rabbim razı olsun. Zaten Yaman simitçi Hikmet evladımız da bu haftaya özel cantık dağıtacak. Hadi afiyet olsun. Yiyin gari. Pideler soğumasın. Bu arada sözde sende.''

''Rabbim sizlere uzuun ömürler versin İncili Çavuş Dede. Torunudan da razı olsun. Bu sohbetlere vesile olarak bizleri sevindirmektesiniz.

Vakti zamanında biz Muhasebeci Aptullah Yaşar'ın dedesi benim dedem bizi Kuhulu Parka götürürdü. Benli Halil Amca çalıştırıdı orasını. Hayvanat bahçesi de vardı. Biz oynarken dedem anlatırdı. Kulak misafiri olduk.

Gelene taraflarında çiftlikte vatandaş eşeğini komşunun tarlasının yanındaki ağaca bağlar. O anda oradan geçmekte olan şeytan eşeğin ipini salar. Başı boş kalan eşşek anıraraktan komşunun tarlasına girer. Yerlerde yuvarlanıp tarlaya zarar vermiye başlar.

Anıran eşşeğin sesini duyan komşunun karısı, kocası pazara gittiğinden, tüfengi alır. Tarlaya zarar veren eşşeği öldürür. Tüfeng sesini duyan eşşeğin sahibi komşunun karısının eşşeği öldürdüğünü görünce o da komşunun karısını öldürür.

Derken pazardan gelen komşu eşeğin sahibinin karısını öldürdüğünü görünce o da eşşeğin sahibini öldürür. Olay yerine koşarak gelen eşşek sahibinin çocukları, toplanırlar cümbür cemaat komşunun evini basar, eşikte beşikte kim varsa hepsini öldürürler.

Olay adli mercilere intikal eder. O yıllarda ilçemizde Deli Hakim diye bir zat vardır. Suçlular yakalanır. Deli Hakim Şeytan'a sorar. Bunca olay vuku bulurken sen nerdeydin? ''Ben sadece eşşeği saldım" der Şeytan.'' Bunun üzerine Benli Halil: ''Ya sadıç, işte bu büyük Şeytan Amerika Marşhal yardımıyla eşşekleri salmıştır.

Biz belki göremeyiz. Lakin şu torunlar Rabbim izin verirse bu salınan eşşeğin karıştırdığı dünyayı görürler.'' dediğinde. ''Çocuk aklımız ile o gün pek anlamamıştık lakin bu büyük Şeytan Amerika'nın ipini saldığı eşekler, İsrail küçük şeytanını saldığı sıpaların yeryüzünü karıştırdığını gördüğümde, Benli Halil Emicanın ne kadar haklı olduğunu bir kere daha anladım.''

'' İşte Ziya evladımın hikayesini dinlediniz. Bu olay Yaşanmış Gerçek Bir Hikayedir.

Bunun İçindir ki. Rabbimizin Bize İLK emri ''OKU. SENİ YARADAN RABBİM ADIYLA OKU. Ayetine istinaden. Okuyacaz. Rabbimin Adıyla Başlayıp. Onun Rızasını Kazanmak için okuyacaz. Anlamadığımız Yerleri Sorup Öğrenecez. Rabbime Layik Müminler olacaz. Okuyup anlıyacaz. Anlayıp Anlatacaz. Anlatıp Aydınlatacaz. Yoksa Bu Büyük Şeytan Amerika Eşşekleri, Küçük şeytan israilde sıpaları salmış Ellerini Ovuşturarak Bizlerin Perişanlıklarına GÜL MEK TE LER. Demedi demeyin. Sohbet Bu mihval üzere devam eder gider. Takip etmek istiyenler Genç Gazeteye abone olarak takip edebilirler.

Garip Fakii.