İşyerimiz Ertuğrulgazi Caddesi üzerinde olduğu için caddenin sorunlarını özellikle de Avarlar Kavşağı'ndan kaynaklı sorunları hemen her gün yaşayarak görüyoruz.

Ertuğrulgazi Caddesi İnegöl mobilyası için önemli bir cadde. Önemini da halen fazlasıyla koruyor.

Osmanbey Caddesi, adına da yakışır bir şekilde İnegöl mobilyasının bir manada kuruluş ve gelişimini ortaya koyan bir caddeydi. Ertuğrulgazi ise mobilyamızı tüm Türkiye'ye tanıtan ve kalitesiyle adından söz ettirmesine olanak sağladı.

Caddenin Mobilya AVM'lerin popüler olmaya başladığı dönemlerde artık popülaritesini yitireceği düşünüldü.

İşte bu düşünceler cadde esnafını yeni çalışmalara itti. Bir dernek kuruldu ve bu dernek vasıtasıyla da Ertuğrulgazi Caddesi varlığını devam ettirmeye çalışıyor.

Caddeye AVM'lerden ziyade en büyük darbeyi Avarlar Kavşağı'ndaki çalışma vurdu diyebilirim.

Çalışmanın uzaması nedeniyle yaşanan sıkıntıların ardından labirenti andıran üst geçitten geçişin cadde adına büyük hayal kırıklığı oluşturduğunu da söyleyebiliriz.

Kazaların azaltılması beklenirken; daha da büyük sorunları beraberinde getiren kavşaktaki düzenleme için Dernek Başkanı Bahadır Bayraktar ve yönetimi ciddi uğraşlar veriyor.

Dün Belediye Başkanı Alper Taban, Avarlar Kavşağındaki trafik yoğunluğunda yaşanılan sıkıntılar ve çözümleri ile ilgili Karayolları 14.Bölge Müdürlüğü Trafik Baş Mühendisi Engin Bayram ile incelemelerde bulundu.

Ertuğrulgazi Caddesi Mobilyacıları Derneği Başkanı Bahadır Bayraktar'dan konuya ilişkin bilgi aldım.

Bayraktar, 2 plan üzerinde çalışma yapılacağını ve ardından tarafların tekrar bir araya geleceğini aktardı. Cadde esnafının bu konuda ciddi sıkıntıları olduğunu da tekrar ifade etti.

Mobilya göz bebeğimiz. Daha fazla üretim, daha fazla ihracat ve daha fazla istihdam... Hedefimiz bu.

İnegöl'ü mobilyanın başkenti yapmak istiyoruz. Bu yolda şehir olarak yürüyoruz. Çünkü biliyoruz ki İnegöl'de mobilya sanayi canlı olursa şehir canlı olur.

Ertuğrulgazi de bu puzzle'da önemli bir parça. Osmanbey, Ertuğrulgazi, eski sanayi bölgesi, Küçük Sanayi Sitesi, yol boyundaki mağazalar, Mobilya AVM'ler, 1 ve 2.OSB, Yenice ve Cerrah OSB...

Hepsi bizim için değerli ve önemli. Hepsinin mevcut şartlarını daha iyiye taşımak hepimizin görevi.

Avarlar'da nasıl bir çözüm yolu bulunacağını merakla bekliyoruz. Bu kadar karmaşık bir yolu çözmek büyük olay olur.