Dün MHP lideri Devlet Bahçeli'nin erken seçim açıklaması gündeme adeta bomba gibi düştü. Bahçeli tarih olarak da 26 Ağustos'u önerdi.

26 Ağustos, Kurban Bayramı'nın hemen ertesindeki Pazara denk geliyor. Yani 9 günlük tatilin son günü. Tatil dönüşü olacağı için katılımın da çok sıkıntılı olmayacağını düşünüyorum.

AK Parti bu teklife henüz yanıt vermedi. Kurmaylarla görüşülecek. Bugün de Bahçeli ile bir görüşme olacak.

Bu Bahçeli'nin bir teklifinden ziyade danışıklı dövüş gibi. Yani Erdoğan'ın gönlünde yerel seçimlerden önce genel seçimleri yapmak var.

Bunu kendisi açıklamaktan ziyade Bahçeli kanalıyla gündeme sokuyor ve seçim ittifakı bir anlamda birbirlerine pas ile devam ediyor.

Genel seçimlerin öne alınması 2019 planları yapan siyasileri de derinden etkileyecek. Zira önce yerel sonra genel seçimlere göre bir planlama yapmışlardı.

Yani yerelde aday olup; olmazsa da genelde şans denenecekti. Şimdi tam tersi bir durum söz konusu ve mevcut başkanlar ile başkanlığa aday olacaklar için yeni plan gerekecek.

Bursa ile başlarsak; Alinur Aktaş'ın tekrar aday olmasına ben kesin gözüyle bakıyorum. Aktaş'ın koltuğunda gözü olanlar var tabii.

Siyasi hayatlarının sonuna gelmişken Bursa medyasını her gün ziyaret edip; oradan salvolar yollayanların çok şansı olduğunu düşünmüyorum mesela.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun da adı Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçiyor fakat onun da bu konuda istekli olduğu düşüncesinde değilim.

Aktaş için tek handikap; eğer aday olarak düşünülmezse vekillik ihtimali de ortadan kalkacak.

Gelelim İnegöl'e. Bursa iki bölgeli olduğu için İnegöl'ün vekil sayısı artacak gibi.

Hüseyin Şahin için tekrar aday olmayacak deniliyor. Ben de öyle düşünüyorum. Zira Şahin'in adı bakanlık için çok kez telaffuz edildi. Bu kez sadece milletvekilliği düşüncesinde olacağı kanaatinde değilim.

Yerel seçimler içinde ismi geçenler var. Örneğin Bülent Temelli için belediye başkanlığını düşünüyor deniliyor. Temelli önce milletvekili aday adayı sonra da belediye başkanı aday adaylığını düşünmez. Aynı şey Adem Demirel için de söz konusu.

Muhtemelen seçim yapmak zorunda olacak. Her noktada aday olmak seçilmediğinizde sizi ister istemez yıpratır.

Alper Taban'a gelince... Alinur Aktaş kadar rahatlıkla tekrar aday gösterilir diyebilir miyiz? Ben Taban'ın 1 yıl boyunca daha fazla yatırım, açılış ve program tertip etmesi gerektiğine inanıyorum.

Yaptıklarınızı bizim insanımızın biraz gözüne sokacaksınız. Yoksa sadece esnaf ziyaretleri ile işi çözemezsiniz. Büyükşehir'i daha fazla yanınıza çekmelisiniz. Bunun nimetinden bugün faydalanmayacaksak; ne zaman faydalanacağız?

Taban, tekrar aday olmak isteyecektir. Fakat yol, trafik, çevre sorunlarının, BUSKİ kanalıyla alt yapı sorununun çözümüne başlanmış, mesafe kat edilmiş olması gerekir seçimlere kadar. İnsanlara bunu hissettirmelisiniz.

Velhasıl erken seçim hayırlı olsun ülkemiz için. Bu arada ekonomik dar boğazda inşallah partiler seçim yardımlarını kullanmayacaklarını deklare ederek; kendi bütçeleriyle seçime girerler. Biz de onları yürekten alkışlarız.