Belediye seçimleri arefesinde adaylar yavaş yavaş belirlenmeye başladı. Ülkemiz ve şehrimiz için hayırlı olsun.Belediye başkan adaylarının tabi ki projeleri olacak.O projelerin içerisinde spor tesisleri ne kadar yer alacak merak ediyorum doğrusu.

Genel anlamında pek önemsenmez, öncelik tanınmaz sosyal ve sportif faaliyetlerin yapılacağı tesisler. Ama şehrin gelişmişliğinin göstergesidir bence ve ilçemizin bu anlamda çok eksiklikleri var. Aday olacak büyüklerimizden naçizane isteklerimiz var bu konuda. Bizim isteklerimizi projelendirip önümüze sunmaları halinde kendilerine destek olabilecek çok insan var.

Şehrimizin sanayi potansiyeli Türkiye'de bir çok ilde yok. Nüfus anlamında yine öyle... Ama spor tesislerimiz, çok ama çok eksik. Şehirde iki tane futbol sahası var, ikisi de mobilya sanayisinin içinde. Antrenmana başladıktan kısa bir süre sonra başınız dönmeye başlıyor.Boya,vernik ve tiner dumanları arasında yapılacak antrenman ne kadar faydalı olur, siz karar verin.

Ailelerin bir çoğu çocuğunu yüzmeye göndermek istiyor. İnegöl'ümüzde olimpik standartlarda iki yüzme havuzu olması gerekirken maalesef bir tane bile yok. Cimnastik ve atletizm sahaları yok. Allah rahmet eylesin Hikmet başkan zamanında yapılan Kültürpark olmasa yürüyüş alanımız olmayacak.

İnegölspor tesisleri tam bir kanayan yara. Yıllardır şu an kullanılan mevcut tesisler kullanılıyor. Kesinlikle yetersiz. İnegölspor gibi potansiyeli olan bir profesyonel takıma maalesef hiç yakışmıyor. Oyuncular tesislerde kalmak dahi istemiyor. Yeni yapılan tesisler bence yetersiz. Bir şey yapılacaksa tam yapılmalı. Örnek bir tesis olmalı. Bize yakışan da budur bence. Şu an halihazırda yapılan tesis, tamamen dostlar alışverişte görsün misali yapılmak için yapılıyor.

Dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz ama hastanenin yapılacağı en son yere getirip hastane yapıldı. Kompleks halinde yapılacak, bir çok spor tesisini bir arada bulunduracak olan alana, zemininden hemen su çıkmasına, hastane yapılmasına müsait olmamasına rağmen hastane yapıldı. Kavaklaraltı'ndan başlayıp eski toprak sahayı da içine alacak, futbol sahaları, yürüyüş alanları, yüzme havuzu da olacak muazzam bir spor kompleksi yapılabilirdi.Ama olmadı maalesef.

Yeterli spor tesislerine sahip olabilirsek ilçemizde muazzam bir potansiyel var. Yapılacak yeni yerler ile birlikte bu potansiyeller enerjiye dönüştürülebilir.

Bundan birkaç ay önce belediye başkanımız Alper Taban spor kulüpleri temsilcileri ile bir araya geldi. Sağ olsunlar, istek ve şikayetlerimiz dinlendi. Bu toplantıların daha da artması ve özelde de yapılması gerektiğine inanıyorum.

İlçede yıllardır çalışan bir eğitimci ve spor adamı olarak rica ediyorum, gençlerimizi ve evlatlarımızı bir çok olumsuzluktan kurtaracak olan sosyal ve sportif faaliyetlerin yapılacağı yerler ile ilgili projeleriniz olsun ve bu projeler hayata geçirilsin..

SPORA EĞİTİMLİ BİR DEVLET ASLA YORULMAZ.......