Eski bir Milli Eğitim Bakanı'nın ağzından çıkan "Şu okullar olmasa ne güzel bakanlık yapardım" sözü meşhurdur. Aslı da Osmanlı'nın son döneminin Maarif Nazırlarından (Milli Eğitim Bakanı) Emrullah Efendi'ye aittir "Şu mektepler olmasa maarifi ne güzel idare ederdim"

Cumartesi akşamı oynanan İnegöl Belediye - Galatasaray maçında bu söz aklıma geldi. Ama güvenlik boyutuyla... Emniyet Müdürümüz bu maçta öyle güvenlik önlemi aldırmış ki 'Şu seyirciler olmasa ne güzel emniyet sağlardım spor salonunda' der gibi.

Kapalı Spor Salonu taraftarlar için iki bölüme ayrılmış. Protokol bölümünün de olduğu taraf Galatasaraylılara, karşı taraf İnegöl Belediyespor taraftarına. Fakat Galatasaray taraftarının sayısı 100'ü geçmez. Onlar da Protokolün sağ tarafında... İlginç bir şekilde sol taraf bomboş.

Ben maça ailemle geldim. Eşim ve çocuğumla güzel bir maç izleme isteğiyle. İnegöl Belediyespor tarafı dolu olduğu için de Galatasaraylıların olduğu tarafa geçtik -ki bize bu bölüm Galatasaray tarafı da denmedi-. Fakat her ne kadar Galatasaray taraftarlığım olsa da benim için önce İnegöl gelir. Bu maçta da kazanmasını istediğim taraf İnegöl Belediye'ydi.

Boş olan koltuklara oturmak istesek de Müdür beyin kesin talimatıyla izin verilmedi. Bomboş koltuklarda 20-30 kadar polis oturtulmuş güvenlik sağlanıyordu. Neyse ki Belediye Başkanı Alinur Aktaş devreye girdi de; o bölüme taraftar alındı.

İnsanın aklına ister istemez şu sorular geliyor:

- Kararınızdan vazgeçecektiniz de; ne diye bu tip gereksiz kararlar alıyorsunuz?

- 100 kadar Galatasaray taraftarını koruyamayacak kadar aciz bir emniyet teşkilatımız olduğuna inanmıyorum. İnşallah siz de inanmıyorsunuzdur.

- Bu kararı aldıysanız neden kapı girişinde polisler bize 'Bu taraf G.Saraylıların tarafı' demedi?

- Sizin güvenlikten anladığınız stadyumda milletin gözüne kadar kameraları sokmak, seyircisiz voleybol maçı mı oynatmak?

Bu maçta bence büyük bir skandaldan dönülmüştür. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu skandaldan kurtarmıştır Emniyet Müdürümüzü. İnşallah bu da ders olur.

.