Yöresel Türkücü, aslen Kütahya-Tavşanlı olup 16 Ekim 1962 İnegöl doğumludur. İnegöl Ticaret Lisesi'nde okudu. Küçük yaşlardan itibaren Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği ile ilgilenmiş çeşitli etkinliklerde bulunmuştur. İlk müzik derslerini erkek kardeşi İsmail Kemal ÖRGÜN'den almıştır. İnegöl Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Niyazi YERLİTAŞ hoca ile çalıştı. 1989 yılında Bursa'ya yerleştiler. Bursa Büyükşehir Belediyesi Konservatuarını bitirmiş ve çalışmalarını burada korist olarak sürdürmektedir. Yücel PAŞMAKÇI hoca'dan 9 yıl ders almıştır. İlk albümü "Gökteki Yıldız"ı 2004 yılında çıkarmıştır. Ezel AKAY'ın yönettiği çekimleri Bursa'da yapılan "Hacivat ve Karagöz" filminde kendi derlediği iki türkü ile rol almıştır.2008 yılında Kültür Bakanlığı tarafından Türk Halk Müziği Mahalli Sanatçısı ünvanını almıştır. Bursa ve Kütahya köylerinde birçok derleme ve araştırma yapmıştır. "Yörem" adlı albüm ve kitabı Tavşanlı Belediyesi'nce kültür hizmeti olarak dağıtılmıştır. Ulusal ve uluslararası sempozyumlarda sunumlar yapmıştır. 2011 yılında "Yörük Türkmen Efe Torunları Kültür Derneği" kurucu başkanıdır. 2011 yılında TRT tarafından Emel ÖRGÜN belgeseli çekilmiştir. Yurtiçi ve dışında çeşitli şenlik, festival, fuar organizasyonlarına katılmış ve katılmaya devam etmektedir.

FEDAYİ KURT: İnegöl Manavlar Kültür ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı, 01 Ekim 1966 tarihi İnegöl Kayapınar Köyü doğumludur. Köyündeki ilkokul eğitimi sonrası tarım ve hayvancılık yaparak geçimini sağladı. Sonrasında şoförlük ve 2011 yılından itibaren de servisçilik yaparak hayatını sürdürdü. İlçemiz yerli halkı, manavların dernekleşme ihtiyacını tespit etti. Arkadaşları ile birlikte girişimde bulundu. 19 Şubat 2000 tarihinde derneği yasal olarak faaliyete soktu. Dört yıl kadar başkanlık görevini sürdürdü. 2004 yılındaki kongrede görevi devretti. İlçemizde yaşantısını sürdürmektedir.

BEKİR KURT: Proje ödevi Nisan 2007'de İstanbul Belediye Başkanı tarafından ilgi gören ve ödüllendirilen öğrenci. İnegöl Ticaret ve Sanayi İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencisi iken İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen proje yarışmasında "İstanbul Boğazı'ndaki Yaya Trafiği'nin Düzenlenmesi ve Boğaz Geçişi'nin Teleferik'le Sağlanması" projesi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından ilgi ile karşılandı ve öğrenci Bekir Kurt bir adet dizüstü bilgisayar ve teşekkür mektubu ile ödüllendirildi. 2013 yılında İBBB Boğaz'da teleferik ile geçiş üzerine çalışmalar başlatmıştır. Öğrencimiz Bekir Kurt Lise eğitimini Bozüyük Fen Lisesi'nde sürdürmüş 2014-2015 öğretim yılında 11.Sınıf öğrencisi iken Tübitak'ın 46.Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda "Piezo Elektrik İle Köprü Aydınlatması" adlı projesi 2119 proje arasında ilk 100 proje arasında yer almıştır.

KAYNAK:1299'DAN GÜNÜMÜZE 1299 İNEGÖLLÜ-TURHAN ŞAHİN