Geçtiğimiz günlerde Kani Ahmet Erbay, sosyal medyadan konuya değindi. Aslında bugün yazmayı planladığım konuydu ama İnegöl Online haber de yapınca kopya çekmiş gibi olacağız. Olsun sanırım Kani Ahmet o kadar laf etmez...

Onun muhalif cümlelerini beğeniyorum. İsterseniz önce oradan alıntı yapalım. Sonra da kendi fikrimizi beyan edelim.

Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan paketin hemen ardından destek açıklamaları gelince; Kani Ahmet Erbay şöyle bir paylaşım yapmıştı:

"Bizde sonu İAD, GİAD, SİAD ile biten bazı teşekküller var... Birebir konuşsan Kdv indirimi sadece yurt içi faturalarda olmalıydı ihracatta %10 kaybımız var derler.. Yada bari malzeme alımında da %8 e inseydi derler..

Bankalar kredi vermiyor , faizler çok yükseldi derler.. Çek yasasından şikayetçiyiz düzeltilmeli derler.. Gelir vergisi oranlarından dertlidirler..

Derler de derler ama kamera karşısında mikrofon görünce efendim paketler çok güzel, keşke doğum günümüz için de sürpriz paket falan olsa diye de sevindirik görüntüler verirler... Hayırlı işler..."

Bilmiyorum bu açıklanan paket son 1 yılda kaçıncı paket? Şimdiye kadar açıklanan paketler ne gibi artı sağladı? Eğer katkı sağladı ise bunu neden bir türlü hissedemiyoruz?

Daha önce de yazmıştım. Ekonomi verilerle ortaya konan somut bir bilimdir. Ekonomide iyi iken verileri ortaya koyarsınız; bu verilere göre iyiyiz dersiniz. Kötü olduğunda siz söylemeseniz de veriler ortaya koyar durumun vehametini...

İçerisinde GİAD, SİAD bulunan iş adamları derneklerinin yapması gereken de işler kötüye giderken uyarı yapabilmektir.

Türkiye büyümüyor, küçülüyor, işsizlik artıyor, faizler artıyor, enflasyon artıyor, kur artıyor. Yani bir ekonomide var olabilecek bütün olumsuzluklar aynı anda yaşanıyor.

Buraya gelene kadar hiçbir uyarı yapmayıp; küçük küçük pansumanları alkışlamak bana çok samimi ve de mantıklı gelmiyor.

Evet aynı gemi içerisindeyiz. Batarsak hepimiz batacağız. Ancak lüks kamarada oturan ve gemiyi kullananlar erzakların kullanımına dikkat etmiyorsa; gemi su alırken; herkes yelkenlerin muhteşemliğini ortaya koymaya çalışıyorsa; dümeni kullananlar yanlış rotada ilerliyor ve buna ses çıkarılmıyorsa; geminin batmasında bizim de payımız olmayacak mı?

Piyasaların güvenini yeniden tesis etme adına atılması gerekli planları bir anda önce hükümetin önüne koymamız gerekiyor. Bu konuda kafa yormamız gerekiyor.

Uyarılarda bulunmamız gerekiyor -ki durum gerçekten iyi değil ve bunu görürken uyarmamak daha da sıkıntıya götürecek cinsten-

Bu uyarılar dostane ve samimi olacağı için daha da dikkate alınır diye düşünüyorum. O zaman çekinmeyin. Alkışlayın ama araya eleştirilerinizi de sıkıştırıverin. Ülkenin, hepimizin iyiliği için...