Evet evet ekmek 1 tl oldu. Yanlış duymadınız. ama İnegöl'de değil KESTEL'de...

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Helal olsun isteyince oluyormuş demek ki ...

Hem dar gelirli vatandaşlara destek hem de boş ve atıl arazilerin değerlendirilmesi için bi proje geliştirmiş. 3 yıl önce 1,25 liradan sattıkları 400 gram ekmeğe zam yapmak yerine 1 TL'ye çeken BAŞKAN seni ayakta alkışlıyorum,

Ayrıca önümüzdeki 2 yıl boyunca ekmeğe zam yapmamak için kendi buğdayını ekip, kendi ununu üretecekmiş. Bunun için önümüzdeki 2 yıl süresince ihtiyaçları olan 800 ton un için bin 300 dönüm arazide buğday ekimi yapacaklarını açıkladı..

İnegöl Belediyesi'nin son 20 yılda yetiştirdiği 1 kilo un,1 kilo çileği, 1 kilo gündöndüsü yok malesef.... Herşeyi yukarıdan beklemek gerekmez,

Belediyesin, park bahçelerde yığınla traktörün, Çalışan personelin var, yıllardır boşa akan Bedre deren var... boş kullanılmayan İnegöl ovan var,,, Eskişehir'e giderken kulaca çayırını her boş gördüğümde içim cızz eder..

Belediyelerin böyle projelere çok ihtiyacı var.

Ben bu yazımı yazarken , Radyodan RUSYA tarım bakanı açıklama yapıyor, demiş ki ; Rusya Tarım Bakanı Dmitry Patrushev, ülkenin tahıl hasadının bu yıl 130 milyon tona ulaşabileceğini, ürünlerin dış pazarda sadece dost ülkelere yapılacağını söyledi. yaa dostlar, Ne ekersen elinle o gelir seninle.

Soruyorum İnegöl Belediyesi'nin ekili bir dönüm arazisi var mı ?

---Yeni belediye binasıymış,,

--- Yeni park ve bahçelermiş,,,

---Kültür sanat festivalleriymiş,,

--- Bilgi evleri projesiymiş--- vs vs

Ülkem kendine yetecek buğdayı üretmelidir.

Hatta daha fazla üretip dışarıya satmalıdır.

Hayvancılıkta da üretim fazlamız olmalı, onu da ihraç etmeliyiz.

Ziraatte İsrail, hayvancılıkta Hollanda seviyesine çıkmalıyız.

Aşırı gösteriş budalılığa dur demeli, aşırı zenginliği , frenlemeliyiz. üretmeliyiz.

Bu arzu ve temennilerim, hiçbir zararı ve kötülüğü olmayan makul, iyi olumlu istekler değil midir? Soruyorum: Türkiyemizin tarım ve hayvancılıkta, kendi yüzölçümüne ve nüfusuna oranla, dünyanın en başarılı, en üretken ülkesi olması gerekmez mi?

Başta bu işe Belediyeler el atması gerekmez mi ?

Sahi Ziraat fakülteleri, Fakültedeki hocalar Devletimizden niçin maaş almaktalar. sadece ders anlatmakmı görevleri acaba ?

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır Beyin bu projesi tüm Ülkemize örnek olmasını diliyorum...

HALASKAR