Pazartesi akşamı MODEF Yönetiminin hem bilgilendirme hem de yeni fuar alanını tanıtım toplantısındaydım. Açıkçası toplantıya katılan herkes gibi yeni fuar merkezi projesinden fazlasıyla etkilendim.

Yeni fuar alanı projesinin mimarı Mithat Kırayoğlu'nun sunumu (içerisinde çok sayıda yarım İngilizce-yarım Türkçe halinde çok sayıda kelimeler kullansa da) büyüleyiciydi.

İnegöl'e nasıl bir fuar alanı lazım sorusunun tüm cevapları Kırayoğlu'nun sunumunda vardı. İnegöl mobilyasına çağ atlatacak bu projenin hayata geçirileceği günü iple çekeceğimizi düşünüyorum.

Fakat bu noktada bir sıkıntımız var. O da bu projenin maliyeti. 70 milyon TL'den bahsediliyor. Bu önemli bir rakam.

Senede 1 yada 2 kez yapılacak bir fuar için bu para harcanmaz denilerek; projenin hayata geçirilmesi için çaba harcayan yönetimin aşkını şevkini kıran cümleler kurmamak lazım.

Harcanır, bal gibi de harcanır. Ülkenin dört bir yanına senede 15 maç oynanacak diye milyon dolarlar akıtılan bir ülkede üretim adına, istihdam adına bu tür yatırımlara paralar fazlasıyla harcanır.

Ayrıca proje hayata geçtiğinde ben sadece fuar için kullanılacağı düşüncesinde değilim. Doğru adımlarla farklı aktiviteler için kullanılan bir merkez olabilir.

O paraları bulmak adına da MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ yollara çıktı. Önceki gün Ankara'daydı. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'in misafiri olarak AK Parti Grup Toplantısına katıldı.

Başbakan Binali Yıldırım ve bakanlarla da görüştü. 8 Kasım'da açılacak MODEF EXPO fuarına Başbakan'ı davet etti.

Uğurdağ bu davetin yanı sıra yeni fuar alanına ilişkin de görüşmeler yaptı. Telefonla görüştüğüm Uğurdağ'ın şu an için öncelikli gündemi fuar. Fuarın ardından tamamıyla bu konuya odaklanılacak.

Yeni fuar alanının İnegöl'e kazandırılması adına hükümet yetkilileri, Büyükşehir, İnegöl Belediyesi, İTSO, fuar katılımcıları ile sık sık bir araya gelinilecek.

Eğer bu proje hayata geçirilirse; efsane bir isim olarak anılır yıllar boyu İnegöl'de.

Ümidimiz geçmesi noktasında. Çalışan, uğraşan kim varsa Allah kolaylıklar versin.