Günümüzün en büyük nimetlerinin başında geliyor elektrik?

Evimizde, iş yerimizde hayatımızı kolaylaştıran birçok alet elektrikle çalışıyor?

Haliyle elektrik kesintileri bir hayli canımızı sıkıyor?

Elektrik dağıtımının özelleşmesinin ardından sıklaşan elektrik kesintilerine vatandaş muhatap bulamayınca Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) soruna çözüm üretti?

Elektrik dağıtım şirketleri, bir yıl içinde belirlenen sayının üzerinde elektrik kesintisi yaptığında vatandaşa tazminat ödeyecek?

Evet, yanlış okumadınız?

Yeni yıldan itibaren imarlı alanlarda, yılda bildirimsiz 56 kez, bildirimli 6 kezden fazla elektrik kesen şirket tazminat ödeyecek?

EPDK?nın, Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliği, Resmi Gazetenin dünkü sayısında yayımlandı?

1 Ocak 2013 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek Yönetmelik ile elektrik enerjisinin tedarik sürekliliği, ticari ve teknik kalitesine ilişkin olarak dağıtım şirketleri, perakende satış şirketleri ve kullanıcılar tarafından uyulması gereken kurallar ile uygulamaya ilişkin esas ve usuller belirlendi?

Yönetmeliğe göre, elektrik dağıtım şirketi, dağıtım lisansında belirlenen bölgede bulunan kullanıcılara sunduğu hizmetin kalitesinden ve perakende satış şirketi de perakende satış faaliyetine ilişkin ticari kaliteden sorumlu olacak?

Bildirimsiz kesintiler için belirlenen sınır değerler aşıldığında dağıtım şirketi belirlenen esaslar çerçevesinde kullanıcıya başvurusuna gerek duyulmaksızın tazminat ödeyecek?

Bu çerçevede, imar alanı içindeki kullanıcılar için bildirimsiz olarak Alçak Gerilim abonelerinde 48 saat veya 56 kez, Orta Gerilim abonelerinde 24 saat veya 56 kez, bildirimli olarak ise AG abonelerinde 24 saat veya 6 kez, OG abonelerinde 16 saat veya 4 kez elektriği kesilen aboneye tazminat ödenecek?

Yönetmeliğin içeriği kabaca bu şekilde?

Uygulamaya gelince nasıl uygulanacak hep birlikte göreceğiz?

KİMLİĞİNİZİN FOTOKOPİSİNE DİKKAT

Günlük yaşantımızın içinde birçok işlemi gerçekleştirmek için kimliğimizin fotokopisine ihtiyaç duyuluyor?

Bu fotokopiler kötü niyetli insanların eline geçtiğinde başınıza olmadık işler açılabilir?

Bunun bir örneği geçtiğimiz günlerde Antalya?da yaşandı?

Antalyada kafeterya işleten Veli Keser isimli vatandaş, bilgisi dışında nüfus cüzdanı fotokopisi ve kimlik bilgileri kullanılarak internet abonesi yapılmış?

Kimliği belirlenemeyen bir kişi, kullandığı internetin 4 aylık faturasını ödedikten sonra, kalan 3 faturayı ödemeden kaçmış?

Faturalar ödenmeyince internet hizmetinden dolayı ödenmemiş faturalarının bulunduğu ve internet erişiminin kapandığını bildiren tebligat gönderilmiş Veli Kesere...

Tebligatta ödenmemiş 187,50 TLlik internet hizmeti bedelinin 7 gün içinde ödenmesi gerektiği belirtilmiş?

Bilgisayar kullanmasını bilmeyen, internet üzerinden hiçbir işlem yapmadığını söyleyen Keser, Türk Telekom Müdürlüğünden sonuç alamayınca Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına başvurmuş?

Savcıya verdiği ifadesinde başına gelenleri anlatan Veli Keser, Kimliğimi kaybetmedim. Bilgisayar kullanmasını bilmem, internet aboneliğim mevcut değil. Şüphelendiğim kimse de yok. Adıma bu şekilde hat açtırıp kullanan şahıs veya şahıslardan, ayrıca bu hattın açıldığı bayiden şikâyetçiyim dedi.

Böyle bir durum ile karşı karşıya kalmamak için en gibi bir yol izlenebilir?

Başvuru esnasında başvuru yaptığımız kurum eğer kimlik fotokopisini istiyorsa, verdiğimiz fotokopinin üzerene mutlaka hangi amaçla kullanılmasını istiyorsak belirtilmesi gerekiyor?

Örneğin internet aboneliği içindir yazarak sonradan oluşabilecek riskleri de önlemiş olursunuz?