Hayat ve hayata dair her şey bir nizam üstüne kuruludur. Her nizamın da belli başlı kuralları vardır. Bu hayatta düzensizliğin dahi bir düzeninin olduğunu unutmamak lazım.

İnsan fıtraten bir düzen duygusuna sahiptir. Bozukluk ve düzensizliğin de insanı rahatsız etmesi de normaldir. Toplumumuzdaki gidişat bize bozuk gelebilir, rahatsız edebilir.

Bu gidişe bir dur demek isteyebiliriz. Fakat bu hakka sahip miyiz !? Her şeyin bir düzeni usulü var da dur demenin yok mu ?

Mesela ; Sigortasız işçi çalıştıran büyük ve orta ölçekli esnaf Elemanına parasını zamanında vermeyen küçük ölçekli esnaf Parayı bulunca karısını boşayan evden atan üstüne kuma getiren diğer garibanlara karşı firavun kesilen sabık gariban..

Para için kürtaj ya da gereksiz cerrahi müdahale yapan doktor...
Tehditle şantajla hukuki boşluklarla iş yürüten avukat...

Yüklendiği işi düzgün yapmayan malzemeden çalan, taşeron yüklenici firma
Torpille özel referansla siyasi güçle bir yere gelen ve işinin hakkını vermeyip millete zulm eden isçi memur...

Devletin halkın kendisine verdiği pozisyonu halka karşı silah olarak kullananlar...

Halka tepeden bakan alaya alan hakaret küfür eden hoca akademisyen aydın entel dantel yahut siyasetçi veyahut gazeteci.. Evladına ve eşine karşı görevini yerine getirmeyen Anne Baba...

Ağır çeksin diye odunu kartonu ıslatan oduncu geri dönüşüm işçisi....Dini ve milli duyguları istismar eden x y ya da z kişileri..

Mülteciye , Öğrenciye , turiste iki kat fiyat çeken ev sahibi ve esnaf... Taksimetre yazsın diye fazladan dolaşan taksici... Süte su katan sütçü..
Kaldırıma park eden şoför.. Engelli asansörünü kullanan merhamet engelli...

Birileri sıra beklerken araya kaynak yapan uyanık.. İyiliği istismar eden gariban. İhtiyacı yokken iyiliğe meyleden kurnaz... Vs Vs ...

Eğer bunlardan biri ya da birkaçıysak bu gidişata dur deme hakkına sahip değiliz...!

Zulüm; insanın hak ettiğinin engellenmesidir. Hak etmediğinin değil!
Hem bunlardan biri olup hemde toplum bozuk diye kızıyorsak ona buna bağırıp çağırmak yerine duvara kafa atmamız gerekir...

Selam sevgi ve muhabbetle.