Öğretmenin emeklisi olmaz rahmetlisi olurdu derdi görev yaparken.Sonra hayatın akışı onu da emekli olmaya sevk etmişti.Uzun yıllar sabahları erkenden kalkar okula giderken, şu birkaç ayda sabah uyandığında kendisini boşlukta hissediyordu.Okulu ve okul ortamını çok özlemişti.

Bir gün telefonu çaldı.Arayan Alanyurt Dr.Emin ACAR İmam Hatip Okulu Müdürü Yusuf Ziya beydi.Müdür bey, emekli hocadan "Mevlid Kandili" sebebiyle öğrencilere bir konferans vermesini talep ediyordu.Emekli öğretmen çölde susamış bir kişinin suyu bulması gibi sevinip hiç düşünmeden "Evet" dedi.Ve şunu da ekleme ihtiyacını hissetti "Hocam!Hiç bir maddi karşılık istemiyorum".Çünkü Lira için değil Lillah için gitmek istiyordu.

Emekli öğretmen yeni göreve başlayan bir stajyer öğretmen kadar heyecanlıydı.Sanki ilk defa okula gidecek ve sanki ilk dersini verecekti.

Okulun bahçesine girer girmez kalbi heyecandan çarpmaya başladı.Yıllarca dinlediği öğrenci seslerini birkaç ay sonra tekrar duymaya başlamıştı.

Okul idaresi öğrencileri toplamış kendisini bekliyorlardı.Konu "Hz.Muhammed'i (sav) Anmak ve Anlamaktı".

Emekli öğretmen hazırladığı konuyu öğrencilerle paylaşmaya başladı.

-Biz O'nu yani Hz.Muhammed'i (sav) seviyoruz.Çünkü O bize "Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz "buyurmuştur.Günümüz de daha yeni yeni moda haline gelen "Yaşam Boyu Bilgi" gerçeğini O bize 1400 yıl önceden bildirmişti.

-Biz O'nu seviyoruz çünkü "Tebessüm sadakadır" buyurmuştur.Doğmadan önce babasını,6 yaşındayken annesini,8 yaşında dedesini ve daha sonra eşi Hz.Hatice'yi ve 7 çocuğunun 6 tanesinin vefatını yaşamış ve görmüş bir Peygamber "Tebessüm sadakadır" buyuruyorsa biz neden asık suratlı oluyoruz.

-Biz O'nu seviyoruz çünkü O "Kendin için istediğin bir şeyi Müslüman kardeşin için de istemedikçe gerçek mü'min olamazsınız" buyurmuştu.Medeni dünya "Empati" kavramını ancak 1400 yıl sonra fark edebilmişti.

-Biz O'nu seviyoruz çünkü O "Kolaylaştırınız,zorlaştırmayınız,müjdeleyiniz nefret ettirmeyiniz" buyurmuştu.İnsanların en çok sıkıntısını çektiği konu işlerinin yapılmaması veya bugün git yarın gel şeklinde de ki oyalamalar ve gecikmeler değil mi?

-Biz O'nu seviyoruz çünkü O "Temizlik İmandandır" buyurmuştu.Temizliğin insan hayatında ne kadar önemli olduğunu günümüzde ve özellikle bulaşıcı hastalıklar (Korona) döneminde daha iyi anladık ve anlıyoruz.

Daha bir çok özellik ve güzelliklerinden dolayı biz O'nu seviyoruz.

Bir öğrenci konuşmaların sonunda şu soruyu sordu:"Hocam,Kur'an-ı Kerim,bütün bu güzel tavsiyeler ve Peygamberimizin hayatı ortadayken bizim yaşantımız neden düzgün değildir?"

Emekli öğretmen öğrencinin bu güzel sorusunu şu örnekle açıklamaya çalıştı:

"Hayvanat bahçesinde ki yavru deve annesi olan büyük deveye şu soruyu sorar:

-"Anne!Bizim ayaklarımız neden bu kadar büyük ve geniş?" Anne deve cevap verir:

-"Çölde yürürken kuma batmamak için",

-"Peki boynumuz neden bu kadar uzun?",

-"Çölde düşmanları uzaktan görmek için",

-"Peki sırtımızda neden hörgüçlerimiz var",

-"Çölde susuz kalınca bize su ihtiyacı sağlamak için".

Bunu üzerine yavru deve can alıcı soruyu soruyor:

"Peki, biz çöl için yaratılmışsak bu kafeslerde ne işimiz var?

(Aslında öğrencinin sorusu aynı zamanda sorunun da cevabıydı).

Not:Alanyurt Dr.Emin ACAR İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Yusuf Ziya ÇOLAK Beye,idareci arkadaşlara,öğretmenlere ve bizi saygı içinde dikkatlice dinleyen bütün değerli öğrencilerimize çok teşekkür ederim.