Yüce Rabbimize sonsuz hamdu senalar, O'nun kutlu nebisine Cenabı Hakkın verdiği nimetler ve faziletler adedince salat-u selam olsun.

Kur'anı-ı Kerim'de iman etmekle Salih amel çok yerde beraber geçer. İman etmenin en birinci göstergesi Salih ameldir. Salih; geçerli, kaliteli, yararlı anlamına gelir. Salih amel, imanın hayata bakan somut tarafıdır.

Günahları örten Hz. Allah'tır.

Amelleri Salih eden bu örtülerdir. ( Edep Risalesi, Seyyid Muhammed Ruhi)

Amellerimizin geçerli, kaliteli ve yararlı olmasını istiyorsak imanımızın gereğini yerine getirmemiz gerekir. Öncelikle günahlarımızın örtülmesi için başkalarının günahlarını görmemeliyiz.

İkinci olarak Hz. Allah nefsine ve şeytanına karşı mücadeleye devam edene, edebini arttırana bu örtüyü çeker. "Kim kendisine Allah'ın verdiği emirleri severek , isteyerek, uğraşarak nefsine ve şeytanına karşı cehdederek yerine getirirse biz onu edeplendiririz." Buyuruyor Hz. Allah.

Ankebut suresi 7. Ayetde; 'iman edip Salih amel işleyenlerin kötülüklerinin Hz. Allah tarafından örtüleceği ve işlediklerinin daha güzeliyle mükafatlandırılacağı' beyan edilmiştir.

Bu sabah ( Perşembe sabahı) Kabe'nin örtüsü yenileniyordu. Kabe'yi inşa eden İbrahim Aleyhisselam Kabeyi inşa ettikten sonra O'nun her bir yönünde biner rekat namaz kılmayı arzu eder. Cebrail Aleyhisselam Hz. İbrahim'e gelerek bundan daha güzel ve hayırlı amel öğreteyim mi diye sorar. Cevabu şu olacaktır.

"Git, karnı aç olan birisini doyur. Bu Allah için daha güzeldir." Bir karnı açı doyurmak 4000 rekatlık hem de Kabe'nin etrafında kılınan namazdan daha hayırlıdır. Kabe'de kılınan namaz burada camide kıldığımız namazdan ne kadar daha kıymetlidir? Yüz bin kat daha değerlidir.

Yani bir aç insanı doğurmak, 400.000.000 (dört yüz milyon) değere sahip namazdan bile daha kıymetlidir. İşte size Hz. Allah'ın daha güzeliyle Halil'ini mükafatlandırdığıyla ilgili bir örnek.

Bu sebeple Halil İbrahim sofrası denmiştir, İbrahim peygamberin sofrasına ve hala daha güney doğu bölgemizde misafire ne içeceği sorulmaz hemen sofra getirilir. Bu kültür, ta Hz. İbrahim'den gelir.

İşte Kurban Bayramındayız. Bütün kardeşlerimin bayramını tebrik ediyorum. Kurban ibadeti dahi İbrahim aleyhisselam ile son halini almış.

Bayramda dört yüz milyoncuk namaz sevabından daha fazla sevap kazanmak istiyorsanız, aç insanları bulun, misafirlerinizi tıka basa doyurun. Doyurun ki Rabbimiz sizden razı olsun.

Siz yedirip içirdikçe onda meydana gelen enerji sebebiyle yaptığı güzel ve faydalı işlerden size hisse verilir inşallah. Yapacağı duaları da siz düşünün gari.

Muhabbetle kalın...