TFF 2. Lig Kırmızı Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor 2021-2022 sezonunun onsekizinci haftasında deplasmanda karşılaştığı Silahtaroğlu Van Spor FK'ya 3-1 yenilerek play-off umutlarını görünen o ki bir başka bahara bırakmış oldu.

Üç hafta üst üste galip gelerek play-off umutlarını arttıran İnegölspor, geçtiğimiz hafta kendi evinde Bodrumspor A.Ş.'ye yenilerek hem galibiyetler serisini devam ettirememiş hem de play-off şansını daha da ileriye taşıyamamıştı. Silahtaroğlu Van Spor FK ise tam altı haftadır maç kazanamamış, kötü gidişten sorumlu tuttuğu Güney Tutcuoğlu, Berat Çetinkaya ve Sercan Kaya gibi kaliteli ataklar ile yollarını ayırmıştı.

Yaşadığı maddi sıkıntılardan dolayı kaleci Aydın Bağ, sol bek Barış Gök ve sağ kanat Emrah Tacir de kulüpten ayrılmak istediklerini yönetime iletmiş, fakat sorunlar hallolmuş olsa gerek bu üç oyuncu da maça ilk onbirde başlamıştı. İnegölspor Yönetim Kurulu daha ligin başında benzer kararları almış olsaydı şimdi sıralamada farklı bir yerde olabilirdik. Bunun yerine sadece Teknik Direktör Hasan Erkin Şimşir ile yollarını ayırmakla yetindi.

Temsilcimiz İnegölspor teknik heyeti geçtiğimiz hafta Bodrumspor A.Ş. karşısında iyi bir performans gösteremeyen sağ bek Yunus Emre Duyan ve sol açık Furkan Mızrak'ı kulübeye çekip Aykut Uluç'a sağ bekte, Hakkı İsmet Şimşek' e sol açıkta, Sivas Belediye Spor maçından bu yana oynatılmayan Enes Ata'ya da sağ açıkta yer verdi.

Van Atatürk Şehir Stadyumunda soğuk ve rüzgarlı bir havada oynanan maçın ilk yarısında her iki takım da birbirine üstünlük getirecek golü bulamadı. İlk yarı sert ve kora kor bir mücadele içinde geçti. Maçın 24. dakikasında oyuncumuz Enes Ata'nın ceza yayının hemen önünde üç rakip oyuncu arasından sıyrılırken düşürüldüğü pozisyonu hakem iyi süzemeyerek devam kararı verdi.

Bu pozisyonda rakip oyuncuya kırmızı kart verilebilirdi veya Enes Ata düşürülmeseydi golü atabilirdi. Maçın kırılma anı diyebileceğimiz bir pozisyon itirazlara rağmen değerlendirilememiş oldu. Maçın 36.dakikasında Bahadır Taşdelen ve 45+2'de Hakkı İsmet Şimşek ile yakalanan pozisyonlar golle sonuçlandırılsa, durum çok farklı olabilir ve rakip de üzerimize bu kadar baskı kuramayabilirdi.

Maçın ikinci yarısı ise çekişmeli başladı. Fakat ilerleyen dakikalarda temsilcimiz rakip alanda etkisiz kaldı. Ev sahibi Silahtaroğlu Van Spor FK topla daha fazla oynayan taraftı. İşte bu avantaj rakibe gol getirdi. 51.dakikada serbest atıştan gelen topu yakın mesafeden Hamza Küçükköylü İnegölspor filelerine gönderdi ve Silahtaroğlu Van Spor FK'yı 1-0 öne geçiren golü attı. Maçın 58.dakikasında ise sahalarımızda ender rastlanan bir gol pozisyonu yaşandı.

Bu dakikada temsilcimiz Emir Özsoy ile köşe vuruşu kullandı. İlk golün sahibi Hamza Küçükköylü penaltı noktası civarında topu önünde buldu ve kendi yarı alanından İnegölspor kalesine gönderdiği top rüzgarın da yardımıyla hız kazanarak kalesinden açılan Gökhan Siverek'in üzerinden filelere gitti. Ev sahibi takım bu golle birlikte 2-0 öne geçti.

Bu gol karşısında adeta donduk kaldık. Maçın 65.dakikasında İnegölspor'u umutlandıran gol Enes Ata'nın ayağından geldi. Bu dakikada Enes Ata durumu 2-1'e getiren golü attı. Fakat maçın 75.dakikasında rakip futbolcu Furkan Polat orta sahada aldığı topla ilerledi. Defansınızdan kolay bir şekilde ayrılıp önünü boşalttı, ceza sahası dışından müthiş bir vuruşla topu filelerle buluşturarak durumu 3-1'e getiren golü kaydetti. 90+4'te İnegölspor adına İbrahim Sürgülü'nün kafa topu üst direğe çarpıp geri geldi. Maç da ikinci yarıda atılan gollerle Silahtaroğlu Van Spor FK' nın 3-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Temsilcimiz İnegölspor altı maçtır kazanamayan rakip Silahtaroğlu Van Spor FK ile oynadığı maçtan puan veya puanlarla dönmenin hesaplarını yapmasına rağmen rakibinin bu kötü durumundan yararlanmasını bilemedi. Rakip özellikle ikinci yarıda çok etkili bir oyun sergiledi. Temsilcimiz rakibin bu etkili oyununa cevap veremeyince evine eli boş döndü ve iki maç öncesinde yeşeren play-off umutlarını ardı ardına alınan yenilgiler sonrasında bir başka bahara bırakmış oldu.

Teknik Direktör Şaban Yıldırım'ın göreve getirilmesiyle birlikte yükselişe geçen İnegölspor son iki hafta alınan yenilgilerle birlikte yeniden başa dönmüş oldu. Başkan Kani Ademoğlu, maç sonunda alınan bu kötü sonuçlardan dolayı futbolcuları çok sert bir dille eleştirerek devre arasında en az 5-6 oyuncuyla yolların ayrılacağı sinyalini verdi.

Bu hafta kendi sahamızda on yedi haftadır hiç yenilmeyen Hekimoğlu Trabzon'u hem de 3-0 gibi net bir skorla yenen Somaspor ile karşılaşacağız. Teknik heyetimizin oyuncularımızı bu maça iyi hazırlayacağını, oyuncularımızın da bu maçta artık ruhlarını ortaya koyarak ilk devreyi galip bitireceklerini ümit ediyoruz. Önümüzdeki pazar günü kendi sahamızda oynayacağımız Somaspor maçında buluşmak ve İnegölspor'umuzun galibiyetini yazmak dileklerimle...