Tüm dünyada rezerv para Dolar. Yani dünya ticareti Dolara endeksli. Dolar basma hakkı ABD devletinde değil, belli ailelere ait şirketlerin tekelindedir. Onlar dilediği kadar Dolar basarlar, üstelik son yetmiş yıldır, bu para basma işleminde herhangi bir karşılık gösterme zorunlulukları bile yok.Yani dilediği zaman, dilediği kadar Dolar basıyorlar. Sonrada o Dolarları ABD devletine satıyorlar.

Bu durumun doğal sonucu, ABD dahil tüm ülkelere karşı Dolar bir silah olarak kullanılmaktadır. Bu silah; bazen borsalara bol miktarda Dolar sokup, bazen borsalardan bol miktarda para çekip çalıştırılmaktadır. Dolarla borçlandırmak, yüksek faizlerle ülkelerin kanını emmekte, Dolar silahının diğer kullanım şekilleridir.

Sahip oldukları siyasi ve askeri güç ile bu sömürü çarkını korumaktadırlar. Kontrollerindeki medya ile de yaptıkları bu pislikleri örtmektedirler. Dünyadaki sömürü çarkı kısaca bu şekilde işlemektedir.

Bu çarkla, hedef olarak seçtikleri ülkeleri tehdit ederler, krizler çıkarırlar. Krizlerin arkasında kimin olduğunu gizlemek içinde, o ülkelerdeki yerli işbirlikçilerini ve kontrol ettikleri medyayı kullanırlar. Böylece insanlar, sabah akşam "Dolar şu kadar arttı" diye konuşurlar ama asla bu işin nedenlerini sorgulamazlar, Doları silah olarak kullanıp, dünyanın kanını emen perde arkasındaki güçleri görmez ve sorgulamazlar.

Bu duruma bizim ülkemiz de defalarca maruz kaldı. Bir kaç yıl önce, ABD'li ajan Branson'u tutukladığımızda, dönemin ABD başkanı Trump, açıktan "sizi ekonomik olarak bitiririrz" diye tehdit etmişti, ardından Dolar yükselmişti.Bu günlerde de Dolar hızla yükseliyor.Her zamanki gibi biz Doların kaç lira yükseldiğine kafa yoruyoruz ama, "bu Dolar neden yükseliyor, bu işin arkasında kim var, bu sömürü çarkından nasıl kurtulabiliriz, bu tür operasyonlarla ülkemizde neyi amaçlıyorlar...?" gibi sorulara kafa yormuyoruz.

Ülkemizde şu anda Doların bu derece yükselmesini gerektirecek bir olumsuzluk mu var? Yok. Üretimde ve tüketimde sıkıntı yok, ihracat 220 milyar Dolara çıkarak rekor kırdı, siyasi bir istikrarsızlık yok, bir terör tehtidi yok, büyük projeler devam ediyor, merkez bankası rezervleri 15 sene önce 27 milyar Dolar iken şu anda 127 milyar Dolar olmuş, altın rezervimiz 400 tondan fazla....Tüm veriler bize göstermektedir ki, Dolar silahı yeniden ülkemize doğrultulmuştur, ülkemize operasyon çekilmektedir.

Ekonomik sıkıntılarla ülkemize istikamet çizilmeye çalışılmaktadırlar. Doların efendileri ülkemizde siyaseti dizayn etmek için, kafalarını ezdiğimiz ve onlara kuklalık yapan teröristlerini elimizden kurtarmak için, güney sınırımızda terör devleti kurmak için, yerli enerji-yerli otomobil-milli savunma sanayisi gibi projelerimizi baltalayıp bizi kendilerine muhtaç bırakmak ve pazar olarak kullanmak için, hapishanelerimizdeki işbirlikçilerini kurtarmak için saldırmaktadırlar.

Bu yönüyle bakınca; pkk,fetö eliyle yapamadıklarını Dolar silahıyla yapamaya çalışmaktadırlar. Bu durumda yapacağımız en büyük yanlış; günlük kaygılara göre tavır alıp panik havasına kapılmak ve bu Dolar silahına mermi taşımaktır.

Biz büyük bir millet, büyük bir devlet olarak bu saldırıyı da püskürteceğiz.

Bu Dolar silahını bahane edip erken seçim isteyen partilerimize de şunu soruyorum: ABD ve dostlarının ekmeğine yağ mı sürüyorsunuz? İktidara gelince bu meseleyi çözecek bir projeniz mi var? "Demirtaş'ı ,Kavala'yı, fetöcüleri hapisten çıkarırsak, Pkk-Ypg'ye operasyon yapmazsak zaten emperyalistler bu Dolar operasyonunu durdururlar" diye mi düşünüyorsunuz? Söyleyin de bilelim.

Açık sözlü olun, mert olun ."Erdoğan'ı biz on seçimdir yenemiyoruz, bari batılı dostlarımız yıpratsında iktidar olalım" diyerek fırsatçılık mı yapıyorsunuz.O zaman vatandaş olarak ben de diyorumki :egemenlik milletindir,batının veya doların değildir. İktidar istiyorsanız benden isteyin batıdan değil. İktidar istiyorsanız terör örgütlerine veya batılı güçlere yaslanmayın, millete yaslanın. Benim vatandaş olarak ekonomik sıkıntı çekmeme neden olan Dolar operasyonuna destek vermeyin, bu operasyona karşı çıkın.

Son sözüm,Doları bahane edip herşeye kat be kat zam yapan fırsatçılara; ülkenizi değil sadece daha çok kazanmayı düşünmeyin, ülke batarsa o kazandığınız haram paraları hangi ülkede yiyeceğinizi de düşünün.