İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın AK Parti Genel Merkezi tarafından görevlendirildiği Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine 3 günlük bir gezi programı düzenledi.

Mahalle muhtarları, AK Parti Kadın Kolları ile basın mensupları için organize edilen programa, Genç Gazete adına ben katıldım. Gezi programı benim için keyifli ve bilgilendirici oldu.

Uçağa bindiğimde Doğubayazıt'ta beni bekleyenleri az da olsa tahmin edebiliyordum. Ama gördüğüm manzara düşüncelerimin kat kat üzerindeydi. Yıllardır hizmet alamayan şehir beni hayretler içerisinde bıraktı.

Doğubayazıt'taki ilk akşam ilçe belediyesinin organize ettiği programa katıldık. Programın yapılacağı salona karanlık sokaklarda ilerleyerek vardık. Geniş güvenlik önlemleri altında girdiğimiz salonda coşkulu bir kalabalık vardı.

Belki de Doğubayazıt halkı uzun zamandır ilk defa eğlenecekti. Öyle de oldu. Halk o gece doyasıya eğlendi, unutulmaz bir gece yaşadı.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın da konuşma yaptığı programda, Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Ulaş Akhan'ın konuşması çok anlamlıydı.

Kaymakamlık mesleğine İnegöl'de başlayan Akhan konuşmasında birlik beraberlik vurgusu yaparak, İnegöl ile Doğubayazıt'ta kardeşlik köprüsünün kurulduğunun altını çizdi.

Konuşmasının her cümlesinde birlik beraberlik vurgusu yapan Kaymakam Akhan, konuşmasının bir bölümünde şu cümleleri sarf etti:

"Eğer biz üzerimize oynanan bu kirli oyunları boşa çıkarmak için güç birliği yaparsak bize zarar veremezler."

Programın ardından Kaymakam Ulaş Akhan ile Başkan Aktaş İnegöl basınını belediye makamında ağırladı.

Burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Akhan ile Aktaş ilçeye yapılması planlanan ve hedeflenen projeler ile çalışmaları tek tek anlattı. Basın toplantısının detayını gazetemizde okuyabilirsiniz.

Toplantıda Kaymakam Ulaş Akhan, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın Doğubayazıt ilçesine görevlendirilmesine ilişkin yapılan eleştirilere bence en güzel cevabı verdi. Akhan,

"İnegöl'ün ve sayın başkanımızın seçilmiş olması, İnegöllüleri gururlandırmalı. Eğer bunun milli bir vazife olduğunu anlamazsak, çok ciddi bir yanılgıya düşeriz. Doğubayazıt'ta huzur olmazsa, İnegöl'de de huzur olmaz. Ülke bir bütün." ifadelerini kullandı.

Bu söylemle birlikte Başkan Aktaş'ın Doğubayazıt görevlendirilmesi sonrası ortaya çıkan yanlış anlaşılmalar ve söylemler de ortadan kalkmış oldu.

Çöp, sokak hayvanları ve çamur sorunu başta olmak üzere bir çok konuyla baş eden Doğubayazıt, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın bilgi ve tecrübeleriyle hak ettiği hizmeti inşallah alacak.

Programın ikinci gününde ise tarihi yerlere geziler düzenlendi. Gün boyu süren organizasyonun ardından şehir merkezini gezme fırsatı bulduk.

Şehir turu sırasında esnaflarla ayaküstü yaptığım sohbetlerde görevlendirmeden mutlu olduklarını ve hizmet almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, huzur bulduklarını söylediler.

Bu kayyımın çalıştığını ve bazı şeylerin değiştiğini gösteriyor. Verimli geçen Doğubayazıt ziyaretini tamamlayarak Pazar akşamı İnegöl'e döndük.

Öncelikle gezinin düzenlenmesinde emeği geçen başta Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a ve belediye personeline, misafirperverliğinden dolayı Kaymakam Ulaş Akhan'a teşekkür ediyorum.