Geçtiğimiz günlerde İlçemizde bir trafik kazası oldu. İnegöl Kent Konseyi Sekreteri Volkan Derman 'ın park halinde duran aracına çarpıldı. Buraya kadar her şey normaldi, her zaman olabilecek herkesin başına gelebilecek bir şeydi.

Bu olayı, benzer olaylardan ayıran yani haber olacak kadar önemli olan bir durum vardı. Hanımefendi, çarptığı aracın sahibini bulamadığı için çarpanın kendisi olduğunu yazdı ve iletişim numarası bulanan bir not bıraktı. Aracına veya parasına güvenerek değil, tamamen dürüstlükten yapılmış bir davranıştı.

Hani çocuklarımıza her zaman ''doğru olun, dürüst olun'' diye öğütler veririz ya, bu defa Hanımefendi öğüt vermedi örnek oldu.

Mahinur KAÇAN Hanımefendi küçücük bir notla erdemlerimizin ve değerlerimizin önemini en güzel şekilde anlattı. İnegöl Kent Konseyi Kadınlar Meclisi olarak Mahinur hanımı bu örnek davranışından dolayı tebrik ediyoruz. Ona bu erdemli davranışının nişanesi olarak özel bir hediye veriyoruz, hikayesini evlatlarına gururla anlatsın diye.

''Toplumda tehlike çanları çalıyor, yoksa değerlerimizi kaybediyor muyuz?'' endişesi hemen hemen hepimiz de vardır. Yeni nesil anne babalarda kurnazlığı zeka ile karıştıranların olduğu doğrudur, hatta çocuklarına merhametten önce kendini ezdirtecek korkusu ile bencil olmayı öğretenlerde olabilir.

Bir şeylerin değişmesini istiyorsak sanırım önce gerçek gücün yürekte olması gerektiğini öğretmeliyiz.

Değişen bir toplum olduğumuz kesin ancak her şeye rağmen bizler önemli değerleri olan bir toplumuz. Değerlerimizi nesillere aktarmak, ancak bu değerleri yaşamakla, gençlerimize, çocuklarımıza iyi örnekler göstermekle olur.

Çarptığı aracı bırakıp kaçanın değil, işte saygıdeğer hanımefendi gibi dürüst davrananın haber olması bu yüzden bizim için çok önemli.

En iyi öğrenme, yaparak ve yaşayarak öğrenmektir. Çünkü İnsanlar okuduklarının yüzde onunu, duyduklarının yüzde yirmisini, görüp duyup söyleyip yaptıklarının yüzde doksanını hatırlıyorlar. Tam da buradan hareketle doğruluk dürüstlük aslında en temel erdemdir.

Eşine yalan söyleyen babanın, çocuğuna yalan söylemek çok kötüdür çocuğum demesi ne kadar işe yarar? Biz büyükler ''Akıllı, bilgin, zengin olmak zorunda değiliz ama dürüst olmak zorundayız'' mantığını davranışlarımızla, yaparak ve yaşayarak çocuklarımıza göstermek, bu değeri onların zihinlerine yerleştirmelerini sağlamak zorunda olmalıyız.

İnegöl kent Konseyi Kadınlar Meclisi olarak, gençlerimize, çocuklarımıza her konuda erdemli, ahlaklı ve olumlu katkıda bulunacak tüm doğru davranışları toplumumuza duyurmayı, örneklerin çoğalması için çaba göstermeyi görevimiz biliyoruz ve herkesin desteğini bekliyoruz.

MİNE ATICI

İNEGÖL KENT KONSEYİ KADINLAR MECLİSİ BAŞKANI