Rahmetli dedem ve babamın hayatında Demokrat Parti çizgisiyle başlayan Adalet Partisi ve Doğru Yol Partisi ile devam eden Menderes-Demirel hareketi ile mahallemizin takımı Doğanspor'un yeri hep ayrıydı.

Hem dedem hem de babam ikisinden de vazgeçemezlerdi. 28 Şubat'tan sonra babam Demirel'e kızardı ama dedem toz kondurmazdı yine de...

Siyasetin yanında spor özellikle de futbol bambaşka yer kaplardı hayatlarında. Fenerli olan dedeme inat Galatasaraylı olan babamı ortak noktada buluşturan Doğanspor'du.

Dedem hastalığına kadar Doğanspor'un peşinden ayrılmadı. İç saha - deplasman fark etmez maçlara gider; takımını yalnız bırakmazdı. 80'li yaşlara kadar süren bir aşktı Doğanspor onun için.

Babam hem futbolculuk hem de antrenörlük yaptı Doğanspor'da. Kardeşimin adının da Doğan olduğunu ekleyeyim. Nasıl bir aşk olduğunu siz tahmin edin.

Biz de o yoldan gittik. Küçük yaşlardan itibaren Doğanspor'un minik takımında, genç takımında antrenmanlara çıktık. Çok da yetenekli değildik anlaşılan; bir türlü lisans çıkartamadık.

Dedemin Doğanspor'u nasıl bir aşkla tuttuğunu anladığım olayı da aktarayım sizlere. Gençlergücü genç takımında antrenmanlara çıkarken; dedemin kulağına gitmiş bu durum.

Beni çağırdı; 'Sen dedenin şerefinle mi oynuyorsun. Oynayamazsın orada' demişti. Torununun Doğanspor dışında bir takımda oynaması dahi kabul edilebilir değildi.

Doğanspor'un lokaline girdiğimde her tarafta hem dedemin antrenörlük hem de babamın futbolculuk dönemine ait fotoğrafları incelerim. Maziye döndürür beni.

Doğanspor, 80 yıllık mazisinde özellikle 2 yılda çok önemli başarılar elde etti. 2 yıl üst üste şampiyon olarak Süper Amatör'e adını yazdırdı.

Bu başarıları elde eden başta Başkan Tahsin Semiz ve yönetimini, Ömer Hoca ve ekibi ile oyuncuları kutlarım. İnşallah bu başarılar Süper Amatör'de de devam eder.

Keşke hayatta olsalardı da yıllarını Doğanspor'a adamış olan dedem ve babam da bu başarıyı görebilselerdi. Nasip değilmiş.

Bir Galatasaraylı olarak -renkleri içimize tam sinmese de- Doğanspor bizim için hep ayrı olmuştur.

Şairin 'Gitmesek de kalmasak da o köy bizim köyümüzdür' dediği gibi gitmesek de o Doğanspor bizim Doğanspor'umuzdur.