Bir süre önce gündem olan mezkur mevzuyu dahi yeterince tahlil edemeyecek zihinlerin karşısında dillendirmek ne talihsizce bir temenniydi!

Muamelat ve fıkhi mevzuların ciddi bir tefekkürden geçirilip günümüz insanının, İslam'ın tüm zamanlara hitab edebilecek liyakatte olduğunu farkedebilmesini sağlayabileceği ve hayatını güzelleştireceği kanaatiyle reforme edilmesi, nasıl da ezilip geçiliverdi?


Her Ramazan ayında cehennemi fokurdatıp adam kaynatan, cennetlerde Huri ve gılmanları arzı endam ettiren medyatik maymunlarımız ve güya tüm devir ve zamanların bakışını tanzim edecek misyonu kendinde bulabileceğimiz, rütbesini "Hoca" yaftası ile kutsallaştırıp, yüceltip, menkibevi masallar dinleme makamı haline getirdiğimiz şahısların, iğfal ve idlal ettiği zihinlerimizin fikri ve ilmi enkazından kurtaracak olan yine sorularımızdır. Lakin soruyu soracak merci ve makam, her yiğidin istidadına ve ilmine racidir.


- Gündelik hayatımızda işimizi gördürmek istediğimiz,lakin fikirlerine ve inancına hiç bir zaman katılmadığımız bir şahısın Facebook'ta yaptığı paylaşımları beğenmek RÜŞVET yerine geçer mi?


-Kırmızı ışıkta geçmenin hükmü nedir? Hatta kişi sürekli bu günahı işler ise cehenneme girer mi?


-Geçim derdi ile hanımların çalıştırmak zorunda kaldığı ailelerin,çocuklarına kahvaltıda yesinler diye fırından alıverdikleri trans yağlı poğaçalar ilerde sağlık açısından tehlike arzettiğinden dolayı çocuklar poğaça yerken ebeveynler evlatlarının hakkını yemiş olurmu?


-Bir rütbe ve makam endişesi taşıyarak işyerinde üstüne yalakalık yapmak MÜNAFIKLIK mıdır? Yoksa fetocu zihniyetlerin düşündüğü gibi harpte her şey mubahmıdır?


-Cep telefonu ile harcadığımız uzuuun Zamanlar VAKİT ISRAFI olduğundan dolayı hükmü nedir?


-İnstagram'da yemek resimleri paylaşmak günah mı?


Kafama takıldı ne bileyim işte! Soru;akıl gemisini ilim denizine açılsın diyerek demir almak! Soru; eminlik ve sükunet limanına yanaşabilmek için ufka bakmak! Soru, dua ! Soru, doğurmak öz benliğini idrak ağzından !

Sorasım var. Lakin soru sormasın,sorunun ne olduğunu dahi sorgulama zahmetinde bulunmayanlar, Rıza tevfik ne güzel demiş;


"Bana sual sorma, cevap müşküldür,

Her sırrı ben sana açamam hocam.

Hakkın hazinesi darı değildir,

Cami avlusunda saçamam hocam.

..

Kayd-i ahiretle düşmem mihnete,

Ben burda memurum şimdi hizmete,

Hayvan otlatırken gidip cennete,

Sana hülle donu biçemem hocam.

..

Miracı anlatma, eşek değilim,

Bildiğin kadar da melek değilim,

Günahkar insanım, ördek değilim,

Bu ağır gövdeyle uçamam hocam.

..

Halka korku verme velvele salıp,

Dünya ve ahiret bu köhne kalıp,

Ben softa değilim cübbemi alıp,

İmaret imaret göçemem hocam.

..