Bir yanda medeniyetlerin mührünü taşıyan kadim bir şehir, bir yanda demografik nüfus yapısıyla Kafkaslardan, Balkanlardan ve Anadolu'nun değişik şehirlerinden gelenlerin kurduğu potansiyeli yüksek bir şehir, bir yanda ekonomik göstergelerin adım adım yükseldiği yoğun ticari hayatıyla, mobilyasıyla ekonomide rol model bir şehir, bir yanda doğal güzellikleriyle turizm kenti İnegöl... Bu kadar değeri içinde barındıran bir kent her şeyin en güzelini hak ediyor. O yüzden artık dikkatleri İnegöl'e çekme vakti...

İNEGÖL'ÜN DEĞERİNİ BİLELİM

İnegöl'de yaşıyoruz ama bu güzelim şehrin kadir kıymetini bilmiyoruz. Esasında o kadar değerli ve kıymetli bir şehirde yaşıyoruz ki. Ne zaman İnegöl'den dışarı çıkıyoruz, işte o zaman diyoruz ki İnegöl burnumda tütüyor. Ah nerde o güzelim İnegöl diye hayıflanıp dururuz.

"BİR" OLMAYI BAŞARAMIYORUZ

Bizdeki eksiklik veya daha da ileri gidersek yaptığımız yanlış BİR olmayı başaramamak. Tamam İnegöl için güzel şeyler yapmak isteyen kişiler, STK'lar, kurum ve kuruluşlar var tabi ki. Ama galiba yeni bir şeyler ortaya koyarken hep şu yanlışı yapıyoruz hep BEN, bizim grup öne çıksın bizim adımız sanımız duyulsun duygusu ağır basıyor. Bir olmak, gönülden bağlı olduğumuz bu kadim şehre değer katmak adına farklı yollar aramamız gerekmiyor mu ey dostlar...

İNEGÖL'Ü NE KADAR TANIYORUZ

Şunu da söylemek gerekir ki acaba bizler İnegöl'ü ne kadar tanıyoruz. İnegöl denilince aklımıza ne geliyor. Görmek istediklerimizi görüp, görmek veya duymak istemediklerimizi süpürgeyle hafızamızın en dip bölgelerine göndermek için neden çok uğraşıyoruz. Aynanın önüne geçmekten neden korkuyoruz. Kendimizi ve İnegöl'ümüzü daha ne kadar kandırmaya devam edeceğiz. Karanlığa bir ışık yakmak bu kadar mı zor?

İNEGÖL'E ARTI BİR DEĞER KATMAYA DEVAM

Bu kadar önemli şeyi başarmış bir kentin, kenetlenmiş bir şekilde bugünü şekillendirerek geleceğe daha da umutla bakacağına yürekten inanıyorum. Bunu yaparken de samimiyet duygusunu yanımızdan eksik etmeden, tüm farklılıklarımızı zenginlik görerek İnegöl'e artı bir değer katacağımıza inancım tam.

İNEGÖLLÜLÜK BİLİNCİNE SAHİP OLALIM

İnegöl bu mana da bize yeter de artar. Şehrimizin sahip olduğu potansiyeli lütfen küçümsemeyelim. Şehrimize kulak verelim, onu dinleyelim bakalım bizlere neler fısıldayacak. İnegöllülük bilincine sahip olursak, bu şehri sahiplenirsek, işte o zaman bu kent kabuğunu kırar ve sayılı şehirler arasına girer.

GELİN BU ŞEHRİ DAHA YAKINDAN TANIYALIM

Gelin bu şehre sahip çıkalım. Gelin bu şehri daha yakından tanıyalım. Gelin bir akşamüstü çınarların ihtişamıyla bezenmiş Kasımefendi Caddesinde yürüyün, İnegöl'ün geçmişine ışık tutan, değerlerini barındıran Kent Müzesi ile Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesini gezin. Ecdadın silinmeyen ayak izlerini takip ederek, tarihe ilmek ilmek işlenmiş o ihtişamıyla bizleri çağıran o sese kulak verin ve İshakpaşa Külliyesi ile Cuma Camiini ziyaret edin.

Bizi geçmişe götüren, farklı mesleklerin değer kattığı Beylik Hanı ve Kapalı Çarşının güzelliklerine gelin ortak olun. Gelin gencecik yaşında şehit olan Baykoca'ya selam durun, gelin şehrin kapılarını bizlere açan Turgutalp'e dua okuyalım. Gelin bu şehri daha yakından tanıyalım. Gelin bu şehre elinizi uzatın.

Vakit İnegöl Vakti. Vakit bu kadim şehre sahip çıkma ve değer katma vakti. Vakit dikkatleri İnegöl'e çekme vakti. Bunu başarabilecek potansiyele sahibiz. Yeter ki kısır çekişmeleri bir kenara bırakıp, halis duygularla samimiyetimizi ortaya koyarak bu güzelim şehri yaşamaktan mutluluk duyulan bir kent haline getirelim.

İnegöl'ü sevmek, ona kulak vermek, onu hissetmek ve her daim İnegöllüyüm demek dileğiyle, kalın sağlıcakla...