Yıl 1986... sn.Turgut Özal Başbakanlık koltuğunda oturuyor. En debdebeli, en güçlü dönemini yaşıyor. Başbakan Özal Malatya'da bir miting düzenliyor. ANAP'ın bütün önde gelen isimlerinin katıldığı bu TOPLANTI (MİTİNG) Özal'ın gövde gösterisine dönüşecek.

Planlar ona göre yapılmış. Partinin miting otobüsü Malatya meydanına geliyor. Turgut Özal otobüsün üzerine çıkıp konuşacak.

Protokol gereği kendisini karşılayan Malatya Valisi Naim Cömertoğlu'na direktif veriyor:"Gel sen de çık otobüsün üzerine benimle..

Valinin "Efendim ben devletin Valisiyim, orada bulunmam uygun kaçmaz" demesi hiçbir işe yaramıyor ve Başbakanla birlikte otobüsün üzerine çıkmak zorunda kalıyor.

Miting meydanı kalabalık. Otobüsün üzeri daha da kalabalık! Meydandakiler boyu kısa olan Özal'ı aşağıdan bakınca göremiyorlar. Meydandan otobüse doğru "Çök, çök, çök" sesleri duyulmaya başlıyor.

Otobüsün üzerindekiler çökecek ki, meydandaki partililer başbakanlarını iyice görebilsen!

Özal yanında duran Bakanlardan dayısının oğlu Yetim Hüsnü'ye (Hüsnü Doğan) "Sen çömel bakalım Hüsnü" diyor.

Mikrofon elinde, bu sözleri herkes duyuyor. Yetim Hüsnü çöküyor, yere çömeliyor. Birkaç kişi daha böylece çöküp çömeliyor.

Özal bu kez yanında duran Vali Naim Cömertoğlu'na sesleniyor. Elinde mikrofon var, kendisine özgü umursamazlıkla söylediği bu sözleri binlerce insan duyuyor."Vali Bey. Sen de çök. Çömel şuraya."

Vali Beyden gelen ve Malatya meydanına mikrofondan yankılanan ses aynen :"SAYIN BAŞBAKANIM , BEN DEVLETİN VALİSİYİM . VALİ ÇÖKMEZ , VALİ ÇÖMELMEZ . VALİ ÇÖKERSE DEVLET ÇÖKMÜŞ OLUR. İZİN VERİRSENİZ BEN aşağıya İNEYİM!!!??? ..."

Bu sözleri duyan Özal çok bozuluyor ama renk vermiyor. O sırada meydanda bulunanlardan vatandaş Turan Ekin bu dakikaları şöyle anlatıyor: "Valinin bu sözleri duyulunca meydandaki kalabalıktan İnanılmaz bir alkış koptu. Vali Naim Cömertoğlu. boynuna "şeref madalyası" takmış olarak aşağıya iniyor

VE YIL 2013, BASINDA BİR ÖLÜM HABERİ :

"Kırklareli, Kahramanmaraş, Mersin, Eskişehir ve Malatya'da uzun yıllar yaptığı valilik süresi boyunca her zaman HÜKÜMETLERİN DEĞİL , DEVLETİN VALİSİ OLAN NAİM CÖMERTOĞLU 'nu kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz..."

VE YIL 2020!!!??? .....Tüm Devletin valilerine saygı, vefa,özlem, sevgi ve hürmetle!