TFF 2. Lig Kırmızı Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor 2021-2022 sezonunun beşinci haftasında, geçtiğimiz hafta deplasmanda Niğde Anadolu FK takımını 5-1 gibi farklı bir skorla yenmenin moraliyle grupta son sıralarda ve puansız olan Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş. takımını Bahadır Taşdelen, İbrahim Sürgülü ve Ömer Faruk Ermeç'in golleriyle 3-2 yendi.

İnegöl İlçe Stadında oynanan karşılaşmayı İlker Yasin Avcı- Barış Çardaklı-Mücahid Adem Çelebi üçlüsü yönetti. Maçın 4. hakemliğini de Aykut Sergin yaptı.

İnegölspor karşılaşmaya kalede Gökhan Siverek; defansta Aykut Uluç, İbrahim Sürgülü, Samet Cantürk ve Serkan Sözmen; orta sahada Selimcan Temel, Mustafa Kayabaşı ve Bahadır Taşdelen; ileride ise Ersel Aslıyüksek, Ömer Faruk Ermeç ve Hakkı İsmet Şimşek onbiri ile başladı.

Görüldüğü gibi hafta içinde çapraz bağlarında zedelenme meydana gelen Türker Toptaş teknik heyet tarafından riske edilmeyip yerine sağ bek olarak Aykut Uluç oynadı. Böylece temsilcimiz Türker Toptaş haricinde Niğde Anadolu FK maçındaki onbirle maça başladı. Temsilcimiz İnegölspor maçın ilk dakikalarında puansız ve son sıralarda yer alan rakibimiz Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş. takımının dirençli ve agresif oyunu karşısında istenilen futbolu sergileyemedi. Temsilcimiz baskılı bir oyun yerine durgun oyunu tercih edince oyun dengede gitmeye başladı.

Fakat maçın 33.dakikasında atılan ilk gol; faulün kazandırılışı, serbest atış ve kaleciden dönen topu takip etme açısından önemliydi. Faulü kazandıran Selimcan Temel her geçen hafta üzerine biraz daha ekleyerek ilk onbiri hakediyor. Hakkı İsmet Şimşek serbest atışı kullanması ile , Bahadır Taşdelen de takipçiliğiyle kendilerini gösterdiler. Maçın ilk yarısında başka gol olmadı.

Maçın ikinci yarısında, 49. dakikada İbrahim Sürgülü ile bir gol daha bulan temsilcimizden farka gitmesi beklenirken birden maçın en kötülerinden biri olan İstanbul Bölgesi hakemi İlker Yasin Avcı rakibimiz lehine tartışmalı, uydurma 2 penaltı vererek skoru 2-2'ye getirdi ve maçın gidişatını değiştirdi. Hakemin tartışmalı kararları maçın gerginleşmesine neden oldu.

İşte tam bu sıralarda Hakkı İsmet Şimşek hakemden direkt kırmızı kart görerek takımı 10 kişi bıraktı. Hakkı İsmet Şimşek'in uzun bir süre sahayı terk etmek istememesi, daha sonra teknik heyet yerine oyuncu arkadaşları tarafından ikna edilerek gözyaşlarıyla sahayı terk etmesi izleyenleri düşündürdü. Bu durumun gözden kaçırılmaması ve bir değerlendirme yapılması gerekiyor. Yine aynı hakem bu sefer takımımız lehine penaltı verdi. Penaltıyı kullanan Ömer Faruk Ermeç durumu 3-2'ye getirdi ve maç da bu sonuçla tamamlandı.

Maçın başından sonuna kadar hakemin şimdiye kadar hiç görülmeyen kötü bir yönetim sergilemesi, tartışmalı ve uydurma penaltıları çok enteresan bir durum yarattı. Aslında her iki taraf da hakemin bu yönetiminden memnun olmadı. Rakip lehine verilen penaltılara kendileri bile şaşırdı.

Yönetim Kurulu Üyeleri, Teknik heyet, futbolcular ve taraftarlarla yapılan röportajlarda şimdiye kadar böyle bir hakem yönetimiyle karşılaşmadıkları vurgulandı.

Herşeyden önemlisi durumun 2-2'ye gelip Hakkı İsmet Şimşek'in kırmızı kartla oyundan atılması ile birlikte oyunda kalan ve oyuna sonradan dahil edilen oyuncularımızın hepsinin de arzulu, hırslı, dirençli ve mücadeleci ruhu sergilemeye başlamaları takdire şayan idi.

Oyuncularımız verdikleri mücadeleden dolayı gerçekten çok yorulsalar da şimdi bu maçı unutup, galibiyetin verdiği moralle önümüzdeki Çarşamba günü deplasmanda oynanacak olan Afjet Afyonspor maçına odaklanmalılar. Bu maç üst sıralara tırmanmak ve üst sıralardan kopmamak için çok büyük önem kazandı.

Galibiyetlerin devamı gelmelidir. Çünkü lig lideri Bodrumspor A.Ş. takımı ile aramızda 4 puanlık bir fark bulunuyor. Afjet Afyonspor maçından sonra da kendi sahamızda Diyarbekir Spor A.Ş. ile evimizde oynayacağız. Bu iki maçtan en azından 4 puan çıkarmamız neticesinde Ergene Velimeşe Spor deplasmanına farklı bir konumda gideceğimiz aşikardır.

Önümüzdeki Çarşamba günü deplasmanda oynanacak olan Afjet Afyonspor maçında İnegölsporumuzun galibiyetini yazmak dileklerimle...