Demokrasi sözünün etimolojik kökeni "demos" (halk) ve "kratos" (egemenlik) kelimelerine dayalıdır. Halkın egemenliğini anlatan bu terim, haliyle halkın isteklerinin yönlendirmesinde, devletin yönetilmesini ifade etmektedir. Halkın istekleri...

Peki, "Halk" ne demek? Aynı ülkede yaşayan ve o ülkenin yurttaşı olan insan topluluğu. Veya aynı ülkede olmasa bile aralarında soy ve din yönünden bağları bulunan insan topluluğu.

Mesela Almanya'da yaşayan Türkler için Alman halkı demeyiz. O kardeşlerimizi yine Türk halkı olarak tanımlarız. Bunun sebebi soy ve din yönünden olan bağlarımızdır.

Aynı soyda, aynı ırkta yani aynı değerlere sahip insanların kendilerini yönettiği, kendilerine egemen oldukları, herkesin haklarının eşit olduğu sisteme de Demokrasi demiş oluyoruz.

Ben de sizin gibi Müslüman bir kardeşiniz olarak elbette "Hakimiyeti halkın isteklerine göre olmasındansa, halkın menfaatlerini; halkı halk eden El Halık Teala'nın isteklerine göre olmasından yanayım.

Henüz böyle bir lütfu hak etmediğimizden bizi bizden iyi bilen yaratanın değil de Alman'ın, İsveç'in vb. ülkelerin kanun ve isteklerine göre yönetilmeye revayız.

İddia edilen; demokrasilerde herkesin haklarının eşit olması kısmına değinmek istedim güncel bir olaya nispeten. Fransa futbol liginde bir futbol kulübü LGBT iğrençliğine destek vermek için gökkuşağı renklerinde forma ile maça çıktı.

Herkesin hakları eşit ya İnsanlık dışı istekleri olan böyle bir topluluğun bile hakları var olduğu için destekleme ihtiyacı hissetmişler. Buraya kadar olanlar demokrasi ile açıklanabilir belki.

Ancak Müslüman futbolcu "Idrissa Gana Gueye" bu formayı giymeyi reddettiği için ülkede ciddi tepkiler alıyor. Yerli basından pek haber değeri taşımasa da yabancı basında tehditler aldığı ile ilgili detaylar da var.

Herkesin haklarına saygı gösterilmesi gerektiğine inanılan sistemde neden Müslümanların haklarına, inançlarına ve isteklerine saygı gösterilmiyor.

Yoksa George Orwell'in de Hayvan Çiftliği kitabında söylediği gibi "Bütün hayvanlar eşittir ancak bazıları (kitapta bu domuzlar olarak geçer) daha eşittir" gizli kuralı mı işliyor?

Avrupa'nın göbeğindeki Fransa gerçekten Demokrasiye Fransız mı?

Kim bilir belki de anlamı "Halkın Egemenliği" olan sistemin içerisinde serbest olmayan tek şey " El Halık Teala'nın Egemenliğini" istemektir.

"Bilmez misin ki, göklerin ve yerin hükümranlığı Allah'ındır. Sizin için Allah'tan başka ne bir dost, ne de bir yardımcı vardır." (1)

Rabbim, yarattığı insanı en iyi bilen olarak kullarının menfaatine olan, razı olduğu hükümlerin geçerliği olduğu bir sistemi hak etmeyi bizlere nasip etsin.

Allah'ın (cc) kulu, Ümmet-i Muhammed'den, kardeşiniz İlyas...

1. Bakara suresi 107. ayet