27 Mayıs 1960 darbesinde de dertlerinin Menderes olmadığını biliyoruz. Asıl dertleri Türkiye'yi kendilerinden uzaklaştırmak istememeleriydi.

Ne zaman Türkiye ayağa kalkmaya çalışsa veya ne zaman Batıya koşulsuz teslimiyet göstermese, hemen içerdeki Batıkafalılar eliyle darbe yapılır, ortalık karıştırılır, terör azdırılır ve siyaset yeniden dizayn edilir.

İngiltere başbakanının şu sözü,batının Türkiye'ye bakışının özeti ve temelidir:" Türkiye'yi (ağaç gibi) kurursa sulayacaksın, gürleşirse BUDAYACAKSIN"

12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat darbelerinde de temel sebep aynıdır.

Sadece sekiz ağaç kesildi bahanesiyle, 27 Mayıs 2013'te başlatılan Gezi İsyanı'na da baksak,

Fetö eliyle yapılan onlarca hainliğe ve 15 Temmuz darbe ve işgal girişimine de baksak hep aynı hakikati görürüz. Dışardan senaryo yazılır, düğmeye basılır ve içerdeki batıkafalılar harekete geçer.

Bu vesileyle "dış güçler" denmesinden rahatsız olanlara birkaç soruda soralım:

Çanakkale'de dış güçlerle değilde hayali düşmanla mı savaştık?

Milli Mücadele'de Anadolu'yu işgale gelen dış güçler değil miydi, o dış güçler değil miydi?

PKK ve Fetö hainleri başta olmak üzere terör örgütlerinin silahını ve parasını dış güçler değilde uzaylılar mı veriyor?

Ülkelerindeki teröristleri koruyanlar ve destekleyenler dış güçler değil mi?

Neden dış güçler denmesinden rahatsız oluyorsunuz, kimi koruyorsunuz?

İçerden kaynaklanan sıkıntılarımız da var tabiiki. Fakat, "dış güç yoktur" demek başka şeydir.

Bu mücadele uzun süredir vardır ve hep var olacaktır. Bu topraklar stratejiktir, bu millet iddialı millettir.

Dolayısıyla; dış güçlerle ve bedeni ülke içinde olsada,kafası dış güçlerin yanında olanlarla mücadele bu milletin varlık sebebidir. Büyük hakikat budur, gerisi tegerruattır.

Malazgirt'ten Varna'ya, Kosova'dan Niğbolu'ya, İstanbul'un fethinden Kudüs'e, Ayasofya'dan Mescid-i Aksa'ya kadar tüm mücadeleler dış güçlerledir.

Abdülhamid'in darbeyle indirilmesinden, Menderes'in darbeyle indirilip idam edilmesine, sonraki darbelerden iç karışıklıklara, Gezi isyanından 15 Temmuz işgal girişimine kadar her saldırı dış güçlerin marifetidir.

Bazen düşsekte hep kalkarak, bazen canımız yansada pes etmeyerek, büyük mücadeleyi görüp büyük düşünerek son nefeslerine ve kıyamete kadar mücadeleye devam etmek bu milletin varlık nedenidir.

Ve en sonunda mutlaka ama mutlaka kazanan biz olacağız.