Yerel bir gazetede köşe yazarı olarak ulusla arası mevzularda yazmayı pek düşünmezdi. Lakin öyle konular oluyor ki bir insan olarak yazmazsa eksik olacakmış gibi hissettiği mevzular da oluyordu.

Yazının başlığı olarak uygun gördüğü konu Sayın Cumhurbaşkanının Sudan ziyareti. Abone olduğu gazetenin köşe yazarları zaten gerekenleri bir kez daha kaleme almışlardı. "Yani haberlerde izlediklerini bir köşe yazarından dinlemek/okumak ne kazandırır insana?" diye düşündü bir gün boyunca. "Sevdiklerinden bahsetmek, onun hakkında farklı cümleler duymak mutlu ediyor olmalı? Aşık adama, sevgiliden söz açınca nasıl mutlu oluyorsa aynen öyle."

Sudan ziyaretinde evinde ziyaret ettiği yazar Fatih Ali Hasaneyn'in Sayın Cumhurbaşkanı hakkında söylediği sözler duygulandırdı onu. Ne demişti; "Erdoğan, unutmadığını gösterdi, vefasını bir kez daha oraya koydu. Allah için onu çok seviyorum." Bu zatı daha önceden tanımazdı. Bir dönem merhum Aliya İzzetbegoviç'in danışmanlığını yapmıştı Sudanlı yazar. "Bak, şimdi işler değişti. Aliya'yı tanıyoruz. O zaten bilge biriydi. Bu zat da ona danışmanlık yapmış" dedi ama onu söylediği sözlerdi kıymetli olan.

Ardından düşünce dünyasında akıp gider fikirleri yazdı satırlara yerel yazar;

"Unutmadığını gösterdi" sözü bir insanın hangi yününe işaret eder? Böyle unutulmamak insanı sevindirmez mi? Yıllar önce tanışmışsın. O ise dünyayı titreten bir devlet adamı olmuş. Ülkeni ziyarete gelmiş ve seni evinde ziyaret ediyor. O konumda kim bunu yapsa muhatabının hoşuna gitmez mi?

Vefalı olmak kaç liderin özelliğidir? İnsanın içini sımsıcak saran bu insani vasıflar kaç liderde vardır? Siz, böyle bir davranış karşısında küsmüş olsanız bile, aradaki uzaklıklar kapanmaz mı? Bazen hissettiğiz duyguları dile dökecek kelimeler bulamazsınız.

İnsani vasıfları gelişmiş, eşine dostuna gereken değeri veren, yeri geldiğinde kendi nefsine bir tercih eden bir liderle karşı karşıya olduğumuzu unutmayalım. Halkının arasında kendisini güvende hisseden, rutin mecburiyetlerin dışında halkıyla birlikte olmaktan memnun olan bir cumhurbaşkanından bahsediyoruz. Bir cami çıkışı balkondan "buyurun gelin, çayımız hazır" diyen vatandaşı kırmayıp evine konuk olan bir cumhurbaşkanından bahsediyoruz.

Ufak bir çocuğun ısrarlı davetini kırmayıp ailesi ile birlikte evini ziyaret eden bir başkandan bahsediyoruz. Devleti için, milleti için canını seve seve veren şehitlerin ve aynı amaçla mücadele edenlerin gönlünü ali/yüce tutan ve isteklerini yerine getiren bir önderden bahsediyoruz. Cesur ve imanlı biri olarak tüm dünya Müslümanlarının umudu olmuş bir reisten söz ediyoruz." Sonra düşüncelerini olumsuzluğa çevirdi bir de öyle düşündü.

"Onun yönettiği ülkenin okullarında onun ismini okulda siyaset yapmak suçlaması korkusuyla zikredilmeyen bir cumhurbaşkanından bahsediyoruz. Onun her yaptığından daima rahatsız olan muhalif zihniyetlerin "ama ..." ile başlayan katı ciğersizlerin bolca bulunduğu bir ülkenin liderinden bahsediyoruz.

Ülkenin tarihinde bir cumhurbaşkanı bu kadar sevildi mi acaba? Sevenlerin, sevdikleri lidere düzebileceği medh ü sena sözlerini hakkıyla hak eden kaç cumhurbaşkanı vardır dünya ülkelerinde acaba?

Sudan Üniversitesinin takdim edişini izlemeyenler da vardır. "Bu gençler sizi bekliyor" deyince Sudan Hartum Üniversitesi Rektörü, gençlerin sevgi gösterileri kaç lidere karşı sergilenmiştir? Kendi ülkesinin dışında bu kadar hayranı olan, gençler için bu kadar ümit olan, umut olan kaç lider vardır acaba?"

Yerel köşe yazarı, insani vasıfları çok olan, inanan insanların her türlü derdine derman olacak gayreti ortaya koyarak zalimlere karşı dik duran cumhurbaşkanını sevdiğini söylemeyi görev bilerek bu soruyu soruyordu: "Cumhurbaşkanı bizim neyimiz olur?" Yine kendi cevap verdi sorusuna:

"Bedenimiz için başımız ne ise Cumhurbaşkanımız da bu millet için odur. O bu milletin, bu devletin başıdır. Kalbinde milletine karşı inanılmaz bir sevgi taşıyan, en ufak, en sıradan vatandaşın en tabi muhatap alabileceği biridir o."

Bazen bize de çay içmeye gelse diye temenni etmiyor değildi. Ona söyleyeceği çok şey vardı ama en büyük duası "Allah onu başımızdan eksik etmesin, gönlündekileri ve bu millet için düşündüğü tüm hedeflerini gerçekleştirmesi için Rabbimiz imkan ve ömür versin"