TEOG sınavı bitti, sonrasında 8.sınıflar tatil havasına erken girdi.
Sınıfta öğrenci bulmak, bulduğun öğrenciyle de sağlıklı bir ders işlemek zor gözüküyor.
TEOG sonrası bu durum her sene yaşanır oldu.
Bu sınavın Mayıs ayı sonunda planlanması ile bu sorunun önüne geçilebilir.
19 Mayıs sonrası tüm öğrencilerin tatil havasına girdiğini söyleyebiliriz.
Ya dersi dışarıda yapmak için yoğun istekte bulunuyorlar, ya da flim vb akıllı tahta etkinlikleri ile dersi geçirmek istiyorlar.

Bu hafta son yazılı imtihanlar yapılıyor. Son notlar veriliyor.
Hafta sonu Ramazan ayı da girmiş olacak.
Gelecek hafta okullar iyice boşalırsa şaşmamak lazım.
Bu yıl Haziran ayının 9. Günü okullar tatil edilecek.
Bu tarih gelecek yıllarda bir hafta öncesine çekilebilir.

Velhasıl Mayıs ayı sonunda, Haziran'ın başında bu okulları tatil etmek gerekiyor.
Ya da Haziran ayını; gezi, piknik, spor etkinlikleri, turnuvalar, yıl sonu gösterileri, sergi ve fuarlarla değerlendirmek gerekiyor.
Nitekim bu durumu dikkate alan bir çok okul, dersin sadece sınıfta olmadığı bilinciyle, dersi bahçeye ve okul dışına taşıma başarısı gösteriyor.

TÜBİTAK BİLİM FUARI

Bu okullardan biri de Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu...
Nuri Pakdil, dün bu anlamda çok güzel bir etkinliğe imza attı.
Okul bahçesinde, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı, düzenlendi.
Mutlaka görmeliydiniz.
Hayran kalmamak mümkün değil.

Nuri Pakdil her şeyi ile bir devlet okulu.
Binasını devlet yaptı. Öğretmenleri, kadrolu, memur...
Ancak bina ve donanımı ile özel okulları aratmadığı gibi kadrosu ile de gıpta edilen bir kurum olmuş.

Nitekim daha önce çocuğunu özel okulda okutan bir çok velinin Nuri Pakdil'i tercih ediyor olması tesadüf değil. İsim vermeyeceğim ama İnegöl protokolünden dikkat çeken isimler var. Çocukları bu okulda okuyor.

Okul Müdürü Mehmet Katırcı, yardımcıları Hüseyin Albayrak ve Mehmet Tahir Keskin ile örnek bir yönetim sergiliyor.

Okul öğretmenlerinin çoğunun özel okul ve dershanecilik tecrübesi var. İdareci ve öğretmenlerin okul içindeki uyum ve paylaşımı şimdiden eğitim camiasında örnek olmuş.

Eğitim-Öğretim yılının henüz 2.yılında bir kurumun bu kadar başarılı olması gerçekten dikkat çekici.

Dün okul bahçesinde açılan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı, bu yaşıma kadar gördüğüm en kaliteli ve başarılı bir öğrenci fuarı idi.

Bu fuarın düzenlenmesinde emeği geçen Okul idaresi ve Fen Bilimleri öğretmenleri Süleyman İnce, Hafize İnce, Görsel Sanatlar dersi öğretmeni Çiğdem Bulut Canbolat başta olmak üzere, tüm öğretmenler alkışı fazlası ile hak ediyor.

VELİLERİN YOĞUN İLGİSİ VAR

Gördüğüm kadarı ile okulun tek eksiği var; Kapalı Spor Salonunun olmaması. Dolayısı ile bu tür büyük programlar anca okul bahçesinde yapılabiliyor. Salon programları için de komşu okul Anadolu Öğretmen Lisesi kapılarını, Nuri Pakdil'e açıyor.

Okulun Aile Birliği Başkan Vekili Ömer Şen de dün bilim fuarında idi. GençAjans'ın yönetim kurulu başkanı olan Sayın Şen'den, Okul kantini ve salonu ile ilgili projelerinin gelecek yıllarda hayata geçeceğini öğrendim. Planlanan projeler de gerçekleştiğinde , bu okula öğrencilerini kayıt ettirmek için veliler, okul kapısında kuyruk olurlarsa şaşırmayın.

Nitekim okul idaresinden öğrendiğime göre geçen seneden itibaren velilerin ilgisi karşılanamayacak derecede artmış. Bir çok veli kontenjan dolduğu için öğrencisini kayıt ettirememiş. Önümüzdeki eğitim dönemini tahmin bile etmek istemiyorlar. Ancak Taşımalı öğrencilerin başka okula taşınması ile bir nebze rahatlayacaklarını söylüyorlar.

Okulun, Bilim fuarından önce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün görevlendirmesi ile düzenlediği Yunus Emre'yi anma programında bulunmuştum. Arzu ederdim ki bu programı, İnegöl protokolünün tamamı, her okul idaresi ve öğretmenler gelip izleseydi. Gerçekten sahne, dekor, içerik ve oyunculuğu ile ortaokul öğrencileri seviyesinde zirve ve model bir programdı.

ÖĞRENCİLERİMİZ ÇOK ŞANSLI

Dün, Milli Eğitim Müdürümüz Fatih Bilican'dan sonra, Fuarın açılışında konuşan Belediye Başkan Vekili Turgay Yel çok güzel ifade etti:" Bu fuarları gördükçe öğrenci olasım geliyor. Bizim zamanımızda bu tür çalışmalar, fuarlar yoktu. Laboratuar bile yoktu. Şimdi imkanlarımız ile bu tür çalışmalar yapılıyor. Devletimiz bu imkanları sunuyor. Öğrencilerimiz çok şanslı." Dedi.

Eğer siz Sayın Yel gibi, benim gibi, dün Nuri Pakdil'in bilim fuarında bulunmuş olsaydınız, eminim takdir ve teşekkürde eksik kaldığımı fark ederdiniz. Her proje masasını tek tek inceledik. Görevli öğrencilerin sunumunu tek tek dinledik. Çok şey öğrendim.

Velhasıl, bir eğitimci olarak dün; okulumuz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle büyük gurur duydum. Eğitim Dünyamıza dair umudum bir kat daha arttı. Böyle eğitimciler var oldukça hep güzel günler göreceğiz inşallah!