Bu haftaki Dipsizgölköyü kıraathane sohbetimize Dipsizgöl ilk ve ortaokulu yararına düzenlenmiş olan kermesimiz aracılığı ile köyümüz okul bahçesinden devam ediyoruz.

evet İncili Çavuş Dede mikrafonu eline alır. 'Öncelikle köyümüz ilk ve ortaokulumuza yardım amaçlı 2. si düzenlenen kermesimize emeği geçen okul müdürümüzden, öğretmenlerimizden karınca kararınca dahi olsa,faidesi olan herkezden Rabbim razı olsun. İşte imece bu. Birlik beraberlik bu. İkramlarımızda boldur,ayranımız, gözlememiz, çiğköftemiz. Allah ne verdiyse yeyin gari. Afiyet olsun.

Bu vesile ile kermesimize teşrif eden Kaymakamımız Şükrü Görücü beye Jandarma Komutanımıza, Ziraat Odamızın Başkanı Sezai Çelik Abimize ve dahi davetimize teşrif ederek gelmiş olan tüm büyüklerimize, yiyecekleri hazırlıyan ablalarımıza, annelerimize, bacılarımıza bu topluluğun bir araya gelmesi için uğraş veren herkeze, en çok da geleceğimizi teminatı olan öğrenci ve çocuklarımıza minnettarız.

Çocuklar : bizim, köyümüzün, ülkemizin ve dahi dünyamızın umutları. Her şey onlar için.

Kaymakamımız kendisi Antalya Yörüklerinden olup mütevazı bir kişiliğe sahip. Bizden biri. Tıpkı bir baba, amca, abey, gardaş ve de arkadaş gibi. Her derdimiz ile dertlene,. Bizlerle sevinen bizlerle üzülen, bizlerin dertlerine çareler arıyan gerçek bir devlet adamı. Tıpkı olması gerektiği gibi. Kermesimizin açılış konuşmasında:'' Her yapılan işin hakkıyla yapılması gerektiğini. ve geleceğimizin çocukların iyi yetiştirilmesinde olduğundan bahsettiler.


ilçe Halk Eğitim müdürümüz Burhanettin Özdemir hocamız da ülkemiz kalkınmasının en önemli ayağının çocuklarımızın çok iyi eğitim öğretim görmesinden başlıyacağını ve Dipsizgölköyü'nün son 10 yıl içerisinde eğitimde çok gelişim gösterdiğini ve bu vesile ile eğitime katkılarında emeği geçenlere minnet duyduklarından bahsetti.

Jandarma Komutanımız ise her Türk asker doğar. Vatan borcu namus borcu diye konuştu.

Ziraat Odası Başkanımız Sezai Çelik: ''Ülkemizin kalkınmasının köylümüzün kalkınması ile sağlanacağını, köylümüz kalkınır ise ülkemizin kalkınacağını. Dipsizgölköyü'nün bu kalkınmanın öncü köylerinden biri olduğunu, İnegöl ' de en çok kiraz ağacının en kaliteli şeftali ve armutun Dipsizgöl'de yetiştirildiğini, yapmış oldukları üretimler ile ülke ekonomimize katkılarından dolayı teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.


Evet biz de diyoruz : "Köylü kalkınacak ki ülkemiz kalkınabilsin. Tabiki üreterek. Her zorluğa, her olumsuzluğa, pahalı mazota, pahalı gübreye, yüksek girdi maliyetlerine rağmen üretecek. Ve inadına kalkınacağız. Bizi kimse tutamaz.

Çünkü köylü bir ülkenin bel kemiği, omurgasıdır.

sohbet bu mihval üzere uzar gider.


Merak edenler Genç Gazete alıp okusun.


GARİP FAKİİ.