İlkokul öğretmeni ve İnegöl Halk Eğitim Merkezi kurucu müdürü Merhum Nihat Siper; yaşadığı topluma karşı sorumluluk duyan faydalı bir insandı. Kültürel konulardaki yazıları da dönem dönem yerel gazetelerde yer alırdı.

1981 yılı Kasım-Aralık aylarında Bizim İnegöl Gazetesi'nde "Yeşil'in Koynunda Uyuyan İnegöl" adlı bir yazı dizisi yayınlandı. 17 Aralık 1981 tarihli bölümde öğretmenimiz Çitli Maden Suyu'na da yer vermiş ve ilçemizden kişilerle röportajlar yapmış. O günkü yazı ve konuşma dilinin sıcaklığına dokunmadan yazıya geçiyorum.

"Halk arasında yaptığım araştırmada ise 90 yaşında Eczacı Zeynel Tezkereci de "Osmanlı Padişahlarından Abdülaziz boğazına düşkün, pehlivan yapılı bir zat'mış. İyi hatırlıyorum içme sularını Çitli Maden Suyu'ndan aldırırdı" demektedir.

83 yaşında İnegöllü İsmail Durukan da şu bilgiyi verdi. "Babam Mehmet Efendi Hicaz'da rahatsızlanıp tabibe çıkar. Babamı muayene eden doktor reçete verip reçeteye, yemeklerin üstüne Çitli Maden Suyu içmesini yazar. Babam bu reçeteyi aynen uygular.

Ayrıca Rüştü Efendi'nin oğlu Ahmet Taner Avrupa'da okurken hastalanıp hastaneye yatar. Hastanenin doktoru hastası Ahmet Taner'e her gün Çitli Maden Suyu içirir" demektedir.

92 yaşında Hüsnü Güven'de şu açıklamayı yaptı" 1. Dünya Savaşı'nda Kafkas Cephesi'nde Ruslara esir düştüm. Rusya'da hastalandım beni muayene eden Rus doktoru reçeteme Çitli Maden Suyu yazmıştı. Ben de hayret ettim".

Röportajlar burada sona eriyor, yazı teknik konularda devam ediyor.

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

ZEKİ ANIL GÜLŞEN: Bursa İl Genel Meclis Üyesi, İnegöl Belediye Meclis Üyesi, Fazilet Partisi ve Has Parti Kurucu İlçe Başkanı. 17.03.1965 Kestel-Kozluören Köyü doğumludur. İlkokulu köyünde okudu. 1979 yılı İnegöl İmam Hatip Orta Okulu ve 1982 yılı İnegöl Endüstri Meslek Lisesi mezunudur. Yükseköğrenimini Gazi Üniversitesi Sanat Eğitimi Yüksekokulunda yaptı. Askerlik sonrası bir süre babası ile halıcılık yaptı. Daha sonra İnegöl'ün ilk bilgisayar şirketini kurarak ticaret yaptı. 15.11.1999-15.12.2008 tarihleri arasında İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanıdır. 1994-99 yılları Refah Partisi adına İnegöl Belediye Meclis Üyesidir. 1999-2004 yılları da Kurucu İlçe Başkanı olduğu Fazilet Partisi Bursa İl Genel Meclis Üyeliği görevini yerine getirmiştir. Mobilya Dekorasyon Fuarı MODEF'in kuruluşunda ve Komite Başkanlığında bulundu. 30 Mayıs 1998-22 Haziran 2001 tarihleri Fazilet Partisi İlçe Başkanıdır. 30 Kasım 2010-19 Kasım 2011 Has Parti İnegöl İlçe Teşkilat Başkanıdır. İshakpaşa Halk Kütüphanesi Koruma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, SS Kozluören Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Kurucu Başkanlığı, Ertuğrulgazi Kültür ve Yardımlaşma Dernekleri Federasyonu, Müsiad Yönetim Kurulu Üyeliği gibi görevlerle bir çok sivil toplum örgütünün çalışmalarına katıldı.

Kaynakça : Kenan kahraman İTSO İnegöl Ticaret ve sanayi Odası 123 yaşında sayfa 270