Dün öğle namazında Çimen Camii'nde önemli bir cenaze namazına katıldım.

Şüphesiz Müminlerin her cenazesi önemlidir ve önemsenmelidir.

Ancak Cenaze sahipleri Er ailesinin, benim hayatımda ayrı bir yeri var. Bu sebeple benim için de önemli bir cenaze idi. Cenazenin Çimen Camii'nden kalkması da ayrı bir öneme de sahipti şahsım için...

Öncelikle Rahmetli Abdurrahman Er amcaya Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun.

Evet dün, İnegöl İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Bahattin Er Hocam ile BURFAŞ eski Genel Müdürü İbrahim Er abimizin babaları; Abdurrahman Er Çimen Camii'ne ve sevenlerine veda etti.

Çimen Camii'ne de veda etti diyorum;

Çünkü; veda konuşmasında Camii İmamı, Rahmetli Abdurrahim Er amcanın, caminin müdavimlerinden olduğunu, Camiye emek ve hizmetlerinin çok olduğunu, ihtiyaç duyulduğunda imamlık ve müezzinlik de yaptığını, özellikle Bayram namazlarındaki müezzinliği ile Çimen Camii'nde iz bıraktığını söyledi.

Ne güzel bir şahitlik bu... Resulullah Efendimiz'in (s.a.v) haber verdiğine göre; Bir Müminin imanına, cami cemaatinin şahitliği yeterlidir.

90 yaşında vefat eden Rahmetli Abdurrahman Er'in cenaze namazını, İmam Hatip Lisesi öğretmeni oğlu Bahattin Er kıldırdı. Bir baba için böyle bir evladın imamlığında uğurlanmak ne büyük mutluluk.

Bahattin Er Hoca, İnegöl İmam Hatip Lise'sinden öğretmenim. Aldığım milli ve manevi eğitimde katkısı çok büyük. Bugün hitabet ve iletişim konusunda sahip olduğum yetenek ve tecrübemi borçlu olduğum hocalarımın başında gelmektedir. Allah razı olsun, bizlere konu verir, çalıştırıp hazırlar ve öğrencilerin karşısına geçirirdi.

Bize hep inandı, hep güvendi. Sabırla yetişmemiz için çalıştı. Yıllar geçmesine rağmen, biz vefasının karşılığını hakkıyla veremesek de, O her vesile ile bizi arar hal ve hatırımızı sorar gönlümüzü alır. Büyük olan o, küçük olan biziz. O öğretmen biz öğrencisiyiz. Ben bir kere okulda gidip ziyaret etmişsem, O ise defalarca gazetede gelip çayımı içmiştir. Sağ olsun en son köşe yazımdan umreye gittiğimi öğrenmiş. Hemen arayıp tebrik etti ve dualaştı. Allah kendisinden ve O'nu yetiştiren babasından razı olsun.

Rahmetli Abdurrahman Er amcanın diğer oğlu İbrahim Er de ta çocukluğumuzdan itibaren bize ağabeylik yaptı. Biz İnegöl İmam Hatip Lise'sinde öğrenci iken İbrahim Er, İnegöl Milli Gençlik Vakfı başkanı idi. Bugün çekinmeden sahnelere sunumalra çıkabiliyorsam, İbrahim Er abinin ben de katkısı büyüktür.

Kendisi Hikmet Şahin Hoca ile birlikte Bursa'ya gidip BURFAŞ Genel Müdürlüğü yapmadan önce İnegöl Belediyesi'nde Basın Halkla İlişkiler Müdürü idi. Bu konuda da kendisi ile halef selef olmuştuk. 2007 yılında İnegöl Belediyesi'nde Basın Halkla İlişkiler Müdürü olduğumda görevi kendisinden devralmıştım. İbrahim abi Belediye'de tek başına bir ordu idi. Bizim o zamanlar 5 kişi ile yapmaya çalıştığımız işi O yıllarca tek başına yapmayı başarmıştı.

Ben İnegöl Belediyesi'nde , O Büyükşehir Belediyesi'nde iken de iletişimimiz devam etmişti.

Allah kendisinden ve O'nu yetiştiren babasından razı olsun.

Merhumun cenazesi Hastane Mezarlığı'na defnedildi. Bu vesile ile rahmetli Hikmet Şahin Başkanımızın kabrini de ziyaret etme imkanı bulduk.

Hikmet Şahin Hoca, İnegöl ve Bursa Belediye Başkanlıklarından önce İnegöl İmam Hatip Lisesi'nde hocamızdı. Çimen Camii'nde rehberimizdi. Bilenler bilirler, İmam Hatip Lise'sinin tatbikat camii olan Çimen Camii'nin hakkını veren ve öğrencileri burada sohbet halkalarında toplayan öncülerin ilklerinden idi. O da Çimen Camii'ne veda edeli yıllar oldu.

Cenaze namazında aklıma, Çimen Camii'ne veda eden bir başka önemli isim geldi. Rahmetli Yusuf Adalan abimiz de sohbet halkaları ile bu camiye damga vuranların başında geliyordu. Öğrencilerle birlikte bir Çanakkale Gezisinden dönerken geçirdiği kazada hayatını kaybetmişti. Üzerimizde emeği çok büyük. Allah O'ndan razı olsun. Rahmeti ile muamele etsin.

Cenaze namazı kılmak için tekbir aldığımda, Huzurevi binasının da Çimen Camii'ne veda etmiş olduğunu fark ettim. 40 yıllık Huzurevi binası yıkılmış ve sadece Huzurevi ile Çimen Camii dostluğunun şahitleri ağaçlar kalmıştı bahçede.

Huzurevinin Çimen Camii'ne vedasını daha önce köşeme taşımıştım. Bu vedayı nasib olursa yarın tekrar köşeme taşıyayım.

Son söz; Allah'a aitiz, yine O'na döneceğiz.