Nur topu gibi bir gündemimiz daha oldu.. CHP'li Öztürk Yılmaz, geçen akşam Haber Türk'te çıktığı bir canlı yayında; "Ezan Türkçe okunsun" dedi.. Tıpkı 80 yıl önce cebren okuttukları gibi..

Yahu ezanı Türkçe okutmak için önce bizim cesetlerimizi çiğnemeniz lazım. Türkiye eski Türkiye değil artık...

Ezan İslam'ın bir şiarıdır. Ve orjinal haliyle böyledir.

Sen vurduğun ultra lüx aracın için bile; "Aman orjinali bozulmasın" diye kırk takla atarsın ama İslam'ın şiarını rahatça bozmaya yeltenirsin.

Bre densiz ! Bre gafil ! Sen kimsin ?! Canın çok istiyorsa git evinde Türkçe oku. Kim ne karışır..!?

Ama bir daha bu millete bu ezanı Türkçe dayatmaya kalkarsanız karşınızda bizi bulursunuz.. Başınıza püsküllü bela alırsınız. Demedi demeyin.

15 Temmuz'da darbeci ağababalarınızın karşısında 250 şehit verdik bu sefer 250 bin şehit verir ama ezanı size Türkçe okutmayız..

Sadece Türkçe değil orjinali olan Arapça haricinde başka hiç bir dilde okutmayız.

1400 küsur yıldır nasıl okunuyorsa Allah'ın izniyle öyle okunmaya da devam edecek. Ezan Arapça orjindir ve dünyanın neresine giderseniz gidin, Bosna Hersek'ten, Malezya'ya, Sudan'dan Mısır'a kadar aynı okunur. Okunduğunda da bunun ezan olduğunu anlarsınız.

Müslümanlar bunun üzerinde konsensus sağlamışken sen kim oluyorsun da Türkçe dayatmaya kalkıyorsun?

Bir de çıkmış: "Siz Türkçeden rahatsız oluyorsunuz" diyerek demogoji yapıyor. Türkçeden rahatsız olsak Türkçe konuşup yazmayız..

Bu söylemler hep ortalığı karıştırmaya matuf hareketler.

Savcılar derhal harekete geçip ülkenin huzurunu bozmaktan, fitne çıkarmaktan, ortamı terörize etmekten dolayı Öztürk Yılmaz'a işlem başlatmalıdır...

Türkçe bizim dilimizdir. Övüncümüzdür. Lakin nasıl ki helvayı tuzlu yapamazsan, Ezanı da Türkçe yahut başka bir dilde okuyamazsın. O kadar basit.

Hele bunu dillendirmek; Muhasebeci Kenanların haddine hiç değil.