Cemaat ile iktidar arasındaki, dershanelerden kaynaklı sorun, hepinizin malumu.

İki taraftan da gelen sert eleştiriler, konunun daha da uzayıp gideceğini gösteriyor.

Cemaatin bu seçimde AK Parti'ye oy atmayacağı ihtimali de bu eleştiriler ışığında kuvvetleniyor.

Her ne kadar Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, sadece referandumda destek olduklarını, hiçbir seçimde aleni desteklerinin olmadığını belirtse de; AK Parti ile Cemaat arasında 2002'den beri kuvvetli bir bağın olduğunu herkes biliyor.

Peki, Cemaat AK Parti'ye oy atmama kararını ne zaman alacak? 2014 yerel seçimleri için mi? Tayyip Erdoğan'ı cezalandırma amacıyla 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde mi, yoksa 2015 genel seçimlerinde mi?

Belki de hepsinde, ya da hiçbirinde...

Ben aleni bir şekilde; "şu partiye oy atmayın" demenin cemaati de sıkıntıya sokacağına inanıyorum. "Bir partiye oy atın" demekten daha sakıncalıdır "Bir partiye oy atmayın" demek. Hele ki bu parti 2002'den beri aynı kulvarda koşturduğunuz bir parti ise.

Biz yerele gelelim.

AK Parti'nin Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı 3.kez tekrar aday göstereceğini varsayalım. Cemaatin Aktaş'a oy vermeme gibi bir durumu olur mu?

Aktaş'ın hizmet hareketinin derneklerine, okul ve dershanelerine ciddi önem verdiğini, ortak programlar yaptığını, yurtdışındaki okullara beraberce gittiklerini biliyoruz.

Aktaş ayrıca Cemaatin okullarından biri için de veli konumunda.

Cemaat, kendi velisine oy atılmaması için bir çalışmaya girdiğini düşünsenize. İnegöl için bunun olabilme şansını düşük görüyorum.

Olup olmayacağı için önce Aktaş'ın adaylığının netleşmesi, ardından da seçim döneminde AK Parti-Cemaat arasındaki sıkıntının sürüp sürmeyeceği önemli.

YANGINZEDELER RENCİDE OLMADI MI?

Beylik Hanı'nda çıkan yangından sonra iş yerlerini kaybeden 17 esnafa, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından toplam 57 bin lira maddi destek sağlanmıştı. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ile İnegöl Belediyesi işbirliğinde, 1 ve 2. OSB ile İnegölspor'un da katkılarıyla yardım fonunda da 111 bin 211 lira toplandı.

Hem Kaymakamlığın hem de İnegöl Belediyesi ile İTSO'nun ortak projesinde mağdur olan esnafa para zarfı verilirken bir tek görüntü mevcut değildi. Kaymakamlık yazılı açıklama ile yardımı duyururken; İnegöl Belediye Başkanı ile İTSO Başkanı ortak açıklama yaptı, paranın mağdur olan esnafın hesabına yattığını iletti.

Fakat nedense milletvekili Hüseyin Şahin'in katkılarıyla AFAD'dan gelen 64 bin TL'lik yardım, yangınzede esnafa para zarfları ile -bence rencide edilerek- verildi. Gerek var mıydı bu kadarına?

Bizim dinimiz yardımları, sadakayı, zekatı gizlice verilmesini tavsiye ederken; ecdat veren de alan da ortaya çıkmasın diye sadaka taşları oluştururken; bunu bir şova dönüştürmeye ne gerek vardı?

Milletvekili Şahin, Kaymakam, Belediye Başkanı ya da vekili ile bunu kamuoyuna duyurur, paralar hesaplarına yatırıldı ya da kendilerine verildi der, olay kapanırdı.

Kaymakamlık ve Belediye-İTSO işbirliği doğru yaptı, kimseyi rencide etmedi. Şahin -ki AFAD'dan gelen para için de teşekkür etmeliyiz- ama esnafı oraya getirerek bence hata yaptı.

.