İnegöl İmam Hatip Lise'mizde Hüsn-ı Hat (Güzel yazı) sergisi için afiş basmamız gerekiyordu.Aklıma hemen GENÇ'ler geldi.Çünkü bir ara Ömer ŞEN kardeşimiz/öğrencimiz bana "Hocam okul ile ilgili afiş türü lazım olursa yardımcı oluruz" demişti.

Hemen Genç Gazete bürosunun yolunu tuttum.Tarih 2011 yılının Nisan ayının ilk haftalarıydı.Genç Gazete binasına girmek demek İmam Hatip Lisesinin Ek Binasına girmek demekti.Çünkü orada Genel Yayın Müdüründen tutun Muhabir arkadaşlarımıza kadar neredeyse yüzde 80'i İmam Hatip mezunlarından oluşuyordu.

Gittiğim o gün orada, Ömer ŞEN, İlhan TATLI, Cem TAŞKINER ve bir kaç arkadaş daha vardı.Malum sohbet çaysız gitmez.İçilen mükerrer çaylardan sonra ve afiş işini de halettikten sonra,konu köşe yazılarına geldi.Tabii oradaki gençler hepsi benim için çok değerli olduklarından bana yaptıkları teklifi ret edemezdim.

Köşe yazısını yazma kararı verdikten sonra Cem kardeşimiz/öğrencimiz hemen fotoğraf makinesi aldı,köşe için bir fotoğraf çekmesi gerektiğini söyledi.Takdir edersiniz ki böyle önemli pozlar için hazırlıklı gidilir.Ama bizim ki ani olduğu için üzerimdeki gömleğin rengi hiç köşeye uygun değildi,acele gittiğim için de terlemiştim ve saçlarım ıslaktı.Islak saçlarımı düzeltmem gerekiyordu (Aksilik tarağı evde unuttuğum güne denk gelmişti.)Son çare olarak saçlarımı parmaklarımla düzelttikten sonra o terli halde Cem,fotoğrafımı çekmişti.

Fotoğrafım gerçekten çok ilginç çıkmıştı.Arkadaşlar bana bazen şaka takılarak "Yazımı okumazsanız hımm sonra karışmam" der gibi bir resim koymuşsun derlerdi.Daha sonra Cem kardeşimiz/öğrencimiz bana Mail adresini vererek 'yazıları buraya gönderin' demişti.

Evet.Neredeyse 10 yıldır yazılarımı hep Cem'in Mail'ine gönderiyordum.Bilgisayarım bile Cem'i o kadar çok tanımıştı ki Mail bölümüne daha "C" yazar yazmaz hemen Cem'in tam adresini veriyordu. Ta ki şu son haftalara kadar.Yazıları gönderirken ilk defa "Cem" yazmadan gönderdim.Çok duygulandım.Bilgisayarın başında uzun süre duraksadım.Dile kolay tam 10 yıl olmuştu.'Çok şükür ki Cem sağlıklı ve aramızda' diyerek kendi kendimi teselli etmeye çalıştım.

Diğer öğrencilerim gibi Cem de çok değer verdiğim bir öğrencimdir.Öğrenciliğinden beri taşıdığı bütün güzel özelliklerini muhafaza eden bir kardeşimizdir.Güler yüzü, tatlı dili, sevecenliği herkes tarafından takdir edilen bir kardeşimiz/öğrencimizdir. Kendisi koyu bir Galatasaray'lı ama yazıları ve sözleri siyah -beyazdır.Yani fikirlerini evirip çevirmeden dobra dobra yazar,bu yüzden de kimse eleştirilerinden rahatsız olmazdı.

Cem'in bir başka yönü de sesinin güzel olmasıdır.Bazen erken kalkmam gereken düğünlerde sahneye Cem'in çıktığını gördüğümde bütün programlarımı iptal eder,Cem'in güzel sesini sonuna kadar dinlerim.

Cem kardeşimize yeni görevinde başarılar dilerim.Yeni görev yerinde de başarılı olacağına inanıyorum.Zaman zaman yazılarını yayınlarsa zevkle okuruz.

Bu arada Genç gazete'de çalışan bütün mezunlarımıza ve mensuplarımıza da bu zahmetli işlerinden dolayı teşekkür eder,Rabbim yar ve yardımcıları olsun.

Genç Gazete aynı zamanda bir okul gibidir.İnegöl'deki diğer Mahalli Gazetelerdeki gençlerimizin büyük bölümü Genç Gazetede yetiştiler ve çoğu da yine İmam Hatip'lidirler.Onlara da sevgi ve saygılarımı iletir,Rabbimden muvaffakiyetler dilerim.