İnegöl Belediyesi’nin Eskişehir’de gerçekleştirilen 2014 yılı değerlendirme toplantısına katıldım. İlk kez katıldığım bu toplantının oldukça verimli bir toplantı olduğunu belirterek başlayayım yazıma.

Toplantı için ilk olarak Afyon belirlenmişti ama Afyon’daki otelde ısınma problemi olması nedeniyle Eskişehir’e geçildi.

Eskişehir’deki otelde Cumartesi günü sabah 9’dan akşam 5’e kadar müdürlükler çalışma alanları ile ilgili 2014’te yapılan ve 2015 için yapılması planlanan projelerini istatistiki verilerle sundular.

Toplantının sonunda da Başkan Aktaş, hem toplantıyı değerlendirdi hem de basın mensuplarının sorularını aldı.

Sorular sadece Başkan Aktaş’a değil, ayrıca Belediye Meclis Üyeleri ve daire müdürlerine de soruldu.

MHP’li üyelerin yanı sıra AK Partililerin de daire müdürlerine soruları ve önerileri olması, bazı uygulamalara eleştiri getirebiliyor olması toplantının kalite standardını da yükselttiğini düşünüyorum.

Büyükşehir Yasası ile birlikte karşı karşıya olduğumuz –muhtaciyeti- bir kez de bu toplantıda gördüm.

Daire müdürlerinin sunumunda dikkatimi çeken, ne yazık ki Büyükşehir’siz artık adım atamamış olmamız.

İlgili daire müdürleri yapacakları en önemli ve de en maliyetli projelerini –Büyükşehir Belediyemizin marifetiyle- diyerek sunuyorlardı.

Yani, biz Büyükşehir’in kaynakları büyük ölçüde alması dolayısıyla kendi göbeğimizi kesemez duruma gelmiştik, bunu biliyorduk da; bu toplantıda müdürlerden de bunu dinlemek acı oldu.

Bursa Büyükşehir’in İnegöl’e karşı bu anlamsız tavrı sürerse ‘Türkiye’nin yükselen yıldızı’ dediğimiz İnegöl düşüşe geçmeye başlayan ve rütbesi sökülmüş basit bir ilçe konumuna gelecek.

Son olarak şunu da ifade edelim. Büyükşehir’in varlığı belki İnegöl Belediyesi için sıkıntı gibi gözükse de aynı zamanda İnegöl Belediyesi için sığınma noktası da olabiliyor.

Zira ‘Bu Büyükşehir’in görev alanı’, ‘Burası Büyükşehir’e ait’ denilerek sıyrılma imkanı da veriyor.

Velhasıl, verimli, güzel bir toplantıyı geride bıraktık. Emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerimizi noktalayalım.