Geçtiğimiz hafta tatil için Ayvalık'taydım. Ayvalık, Cunda'yı seviyorum. Sessiz sakin, huzur dolu bir yer. 20 yıldır hemen hemen her sene gittiğim için o bölgeyi çok iyi tanıyorum.

Ayvalık biliyorsunuz Balıkesir sınırları içinde. 2014 yılından beridir de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı.

"Türkiye'de sahil kenarındayız, Atatürk'ün kurduğu partinin izindeyiz" anlayışıyla hiçbir şey yapmasa da CHP'li belediye her seçimde kazanıyor Ayvalık'ta.

Zaten sosyal demokrat belediyecilik diye ortaya fikir attığı zannedenlerin Eskişehir'den başka da örnekleri yok. İzmir'in hali ortada. Antalya'nın eski dönemi ortada.

Ayvalık'ta -yatan belediyecilik- anlayışını en güzel ortaya koyan ilçe belediyeye inat, Büyükşehir Belediyeciliği böyle olur diyen bir Balıkesir BB var.

Hani reklam yaparken iş yapmak bir türlü aklına gelmeyen Bursa'mızın Belediye Başkanı Recep Altepe, yarıdan daha da az nüfusa sahip olan Balıkesir'i bir incelese hiç fena olmaz.

Ben Ayvalık ile İnegöl'ü hizmet alma açısından kıyaslayayım. Büyükşehir Ayvalık'ta 2014 yılının Ağustos'unda ulaşım sorununu çözdü. Bizde hala 2 tane sarı otobüs var. Hoş otobüs firmaları da haklı. Aman Altepe, bizden uzak olsun düşüncesindeler.

Ayvalık'ın en temel problemi yaz aylarında su sorunuydu. Birçok ünlünün kaldığı Cunda adası 2 gün bazen 3 gün susuz kalırdı. Büyükşehir 2 yılda o sorunu tamamıyla çözdü.

Son gidişimde Ayvalık'ı Cunda'ya bağlayan yeni köprü inşaatını da görünce 2,5 senede Büyükşehir farkı böyle olur dedim. Recep Altepe'nin çok kulağını çınlattığımı söyleyebilirim.

Belki de kendisine en az desteği veren ilçeye hizmet yağdıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne bakın, bir de en büyük desteği vermesine rağmen hala 'yapacağız, edeceğiz' cümleleriyle İnegöl'ü oyalayan Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne.

İkisi de aynı partiden ama vizyon, mantalite, hesap-kitap farkı. Altepe'yi Balıkesir'e yollasak da; Balıkesir'in başkanını biz mi alsak diye de düşünmüyor değilim hani.

RESTORASYON SIFIR

Ayvalık'ta dikkatimi çeken bir başka husus da güzelim o eski tarihi Rum evlerinin kaderine terk edilmiş olmasıydı. En az 100 ev var yıkılma noktasına gelmiş. Bu evlerden restore edilenlerle de karşılaşmadım.

Hatta orada twitter hesabından İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a da yazdım. İnegöl bu konuda gerçekten güzel işler yapıyor. Restorasyon çalışmaları da devam ediyor.

Ayvalık'ta bu konuda en ufak bir çalışma olmaması, o güzelim evlerin harap halde olması insanı üzüyor. Bu konuda Aktaş'ı bir kez daha takdir ettim açıkçası.