Gündem o kadar hızlı değişiyor ki şöyle bir nefeslenip resmin büyüğüne bakma fırsatı bulamıyoruz.Oysaki her yaşanan gelişme aslında "büyük kavga" nın bir yansıması.Yangınlar örneği üzerinden bakmaya çalışalım büyük resme.

Gündem orman yangınları.Dünyada 90'dan fazla ülkede yangınlar var,bizde de 200'e yakın orman yangını çıktı.Devletimiz pek çoğunu söndürdü.(Söndüremesede fitne çıkarsak diye çok çabalayanlar var.Ama biz GÜÇLÜ TÜRKİYE'yiz.Kahrolun katil-hain PKK, FETÖ ve sevenleri...)

Sade bakarsak olay orman yangını.Peki perde arkası nedir,kimler yakıyor, kimler ne yapmak istiyor dersek, işte o zaman resmin büyüğüne bakmış oluruz.

Dünyadaki pis işleri kimler organize ediyor; savaşları kimler çıkarıyor, terör örgütlerini kimler kurup besliyor, uyuşturucuyu kimler dünyaya pazarlıyor, dinsizliği ve ahlaksızlığı kimler moda haline getiriyor, laboratuvar yapımı virüsleri kimler ortalığa saçıyor, vb soruları sorduğumuzda cevap "bazı güçlü insanlar, onların güdümündeki devletler" olarak karşımıza çıkar.Bu insanlar, bu pis işleri, sahip oldukları teknoloji, siyasi güç, medya ve para sayesinde yapıyorlar kolayca.Dünyadaki pis işleri organize ettiklerinden bahseden olursa hemen "komplo teorisi bunlar" diyip küçümsüyorlar.Her komplo teorisi doğrudur demiyorum tabiiki, adı üstünde "teori" deniyor.Yani doğruluğu ispat edilmemiş fikirler demektir teori.Fakat dünyadaki belli güçlerin işine gelmeyen her fikre de komplo teorisi diyip küçümsemek, dünyadaki pis işleri yapanları gizlemek amacına hizmet eder.

Yangınlara dönelim. Hatırlayın geçen yıl 6 ay boyunca yanmıştı Avustralya'da ormanlar.O yangınların aynı anda binlerce noktada başladığı ifade edilmişti. Belliki birileri yaktı o ormanları.Ve bunu belli bir amaçla yaktılar. Kim, neden yaktı diye sorgulamak, komplo teorisidir mi diyeceğiz? Her hakikati anlama çabasına, her "büyük resmi" ve perde arkasını görme çabasını küçümseyerek , komplo teorisi diyerek geçiştirecek miyiz?Bunu yaparsak dünyadaki pis işleri organize edenleri perdelemiş oluruz.O zaman her olayda, "hiç akletmez misiniz, hiç düşünmez misiniz?" diyerek ilahi kitapta bizleri uyaran ilahi emre uyarak aklımızı kullanmalı ve düşünmeliyiz. Aklımızı medyaya, (a)sosyal medyaya kiraya vermemeliyiz, bize medyanın her sunduğunu doğru kabul etme kolaycılığına sığınmamalıyız.Medyayı yönetenlerin bizi de yönetmesine fırsat vermemeliyiz.

Virüs, terör, darbe, yangın, ekonomik kriz, vb. ile dünya bir yerlere sürükleniyorsa; sonrasında kuraklık ve kıtlık planlanıyorsa, birileri dünya nüfusunu azaltma çabasındaysa tüm yaşananları iyi düşünmek gerekiyor.

Büyük resme bakmak gerekiyor, çünkü her olay o büyük resmin küçük parçalarıdır ve bu komplo falan değil hayatın amacının tam olarak kendisidir:İnsan ile Şeytanın kavgası Hz. Adem'in yaratılışından beri devam ediyor. Şeytana ruhlarını SATAN insanlar yeryüzünde pis işleri şeytanın yönlendirmesiyle organize ediyorlar, nokta. Resmin de, kavganın da büyüğü budur.

Kaostan düzen dedikleri kargaşaların, Tanrıyı kıyamete zorlama çabalarının, tanrı krallığı kurma adı altında, dünyayı tapındıkları İblis'in felsefesine göre yönetme arzularının, dinlere savaş açmalarının, sapıklıkları pazarlamalarının, dünyayı ateşe vermelerinin,vs.... Hepsi gözümüzün önünde yaşanıyor, hiç birisi komplo falan değil gerçeğin ta kendisidir.

Peki, her planladıkları pis iş gerçekleşecek mi, tabiiki hayır.Haşa ilah değiller, ama son asırda çok güçlendikleri de bir gerçek. Onların batıl planları var sadece. Hak safında olanların da onlara karşı planları var.Kimin kazanacağı, kimin daha çok çalıştığı ile ilgili bir durum olacak.

Resmin yaratılmasındaki ana sebebi de unutmayalım:İmtihan.

Ve yine unutmayalım, en sonunda kazanan mutlaka Hak safında yer alanlar olacaktır.Allah bizleri de evlatlarımızı da Hak yoldan ayırmasın.