Dün İnegöl Online Genel Yayın Yönetmeni Adem Demir ve ortağı Hasan Avcıbaş ile birlikte önce AK Parti İl Başkanlığı'na ardından da Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'na gittik.

Alinur Aktaş'ın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığının açıklanacağı dakikalarda bir çoğu İnegöllü AK Partililer İl Başkanlığındaydı.

Önce basına kapalı bir toplantı gerçekleşti, sonrasında partililer ve basın mensupları içeri alındı.

Önce İl Başkanı Ayhan Salman konuştu. Sonrasında Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Belediye Başkan adaylarının Alinur Aktaş olduğunu açıkladı.

İnegöllü iki isim Ayhan Salman ve Bülent Temelli'nin arasına oturan Başkan Aktaş, konuşmasında dünden bugüne gelen süreci özetledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan başlayarak ailesine kadar herkese teşekkür etti. En önemli teşekkür ise merhum Hikmet Şahin'e idi.

Hocası Hikmet Şahin'e vefasını bir kez daha gösterdi. Bursa'da bunu hem İl binasında hem de Büyükşehir Meclisi'nde dile getirmesi önemliydi.

Programın en önemli bölümü Büyükşehir Meclisi kısmıydı. Başkan Aktaş, temayül sonrası Ankara'ya gittiği Mustafa Dündar ve İsmail Hakkı Edebali ile birlikte ön sıraya oturdu.

Açıkçası Mustafa Dündar'ın moralinin çok bozuk olduğunu gözlemledik. Bunu da çok anormal bulmamak lazım. Bursa'nın en büyük ilçesi konumundayken; Büyükşehir'e aday gösterilmemek insanı rahatsız eder.

Seçimlerde MHP'nin AK Parti adayını destekleyeceğini açıklaması, CHP'nin protestoları sonrası seçime geçildi.

Aktaş, 75 oy alırken; aday olmamasına rağmen Mustafa Dündar'a 5 oy çıkması da gözlerden kaçmadı. AK Parti'de o koltuğa kendi başkanlarını yakıştıran ve parti kararına karşı duran Osmangazili Belediye Meclis Üyeleri vardı.

Velhasıl İnegöl'ün Belediye Başkanı Bursa'nın Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. AK Parti'nin Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı sonrasında Bursa İl Başkanlığı ile başlayan İnegöllülerin yürüyüşü, Bursa Büyükşehir'de de devam etti.

İlçemize ve Bursa'ya hayırlı olsun. Büyükşehir sisteminin İnegöl gibi büyük ilçelerde etkin olmayacağı için eleştiren ben, geri adım atmış değilim.

Bursa'nın Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş değil babam olsa bu düşüncem değişmez.

Bu sistem, küçük ilçeleri ihya edebilir ama bizim gibi ilçelerde yatırımları daha da yavaşlatan ve kendi öz kaynaklarından eden bir sistem.

Fakat ben olayın İnegöllü noktasına bakıyorum. Zira İnegöl'ü adam yerine koymayan bir başkan gitmiş, yerine bir İnegöllü gelmiş durumda.

Her türlü İnegöl'e artı bir katkısı olacaktır. İnşallah Başkan Aktaş ve ekibi beni, en önemlisi de İnegöllüleri yanıltır. Büyükşehir nimetlerinden gerçekten yararlanır noktaya geliriz.